NADALU SE OTVARA PUT DO FINALA Evo protiv koga će Španac igrati u drugom kolu Brizbejna

16:00 | 02-01-2024

Tenis 0

Poznato je sa kim će Rafael Nadal ukrstiti rekete u drugom meču singla u Brizbejnu

Rafael Nadal
AP Photo/Gustavo Garello

Biće to domaći teniser sa kojim se Rafa nikada do sada nije susretao. 

Rafael Nadal je pobedio u singl meču nakon 349 dana pauze. On je u 1. kolu Brizbejna bio bolji od Austrijanca Dominika Tima sa 7:5, 6:1 i u 2. rundi će igrati protiv domaćeg tenisera Džejsona Kublera kojem je Karacev predao meč pri rezultatu 1:1 u setovima (4:6, 7:6). 

Kubler je 102. teniser sveta i nikada do sada nije igrao protiv Rafaela Nadala. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Inače, nakon što je pobedio Dominika Tima u prvom kolu, Nadalu se praktično otvorio put do završnice turnira jer će u četvrtfinalu, ako pobedi Kublera, igrati najverovatnije protiv Australijanca Tompsona, dok ga u polufinalu čeka Dimitrov ili Mahač. Tek u finalu bi mogao da igra protiv Runea, koji je postavljen za prvog nosioca. 

VRATIO SE NA TEREN I... Rafa je mnogo ponosan na sebe

Nadal je odigrao odlično u 1. kolu, činilo se kao da iza njega nije pauza od godinu dana, a da će sigurno biti sve bolji i bolji u mesecima koji su pred nama, govore i reči njegovog trenera Karlosa Moje. 

- Nije pitanje da li će Rafa proigrati na visokom nivou, nego kada će to uraditi. Za mene nema ni najmanje sumnje da će igrati veoma dobro, ali niko ne može da kaže kada će se to desiti. Mislim da je to teško očekivati u prva dva meseca, ali sam siguran, naravno ako ne bude fizičkih problema, da će taj nivo dostići pre ili kasnije - rekao je Moja. 

On, baš kao i ostatak teniske javnosti nije iznenađen Rafinom upornošću da se vrati na teren. 

- Ma koliko dobro ga poznajete, Rafa vas svakodnevno iznenađuje. Njegova sposobnost da se bori za povratak, da nastavi sve da daje od sebe, da bude najbolji na terenu, da ponovo bude kompetitivan je neverovatna. Sve te izazove je imao proteklih meseci i sve je uspeo da prevaziđe. Iako sam veoma pozitivan i optimista, priznajem da sam i ja imao u nekim momentima sumnje da će Nadal uspeti. Nisam bio siguran ni da ćemo doći u Australiju. Sama činjenica da smo ovde je pobeda - rekao je Karlos Moja. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading