POBEDILA SVITOLINU POSLE PREOKRETA Amerikanka osvojila sedmu titulu u karijeri

10:20 | 07-01-2024

Tenis 0

Američka teniserka Koko Gof je uspela da osvoji sedmu titulu u karijeri, a prvu ove sezone s obzirom na to da je u finalu turnira u Oklendu bila bolja od Eline Svitoline posle uzbudljiva tri seta – 6:7, 6:3, 6:3

Koko Gof
EPA-EFE/Alonso Cupul

Mlada teniserka je slavila prvi trofej ove sezone posle dva sata i 35 minuta igre, a zanimljivo je to što od 2000. godine, samo su dve mlade teniserke uspešnije od Gof - Marija Šarapova koja je osvojila 15 titula, kao i Kim Klajsters sa 12.

Iako Amerikanka nije osvojila prvi set iako je imala vođstvo od 5:3, međutim, Svitolina je preokrenula sve, došla do taj-brejka u kojem je uspela da osvoji prvi deo meča.

DA LI JE MOGUĆE DA JE OVO REKAO? Nadal konačno izgovorio pravu istinu o odnosu sa Novakom



Talenat i kvalitet Gof je potom ipak došao do izražaja. Ne može se tek tako zaustaviti teniserka kojoj je ova sedma titula u karijeri, a tek je joj 19 godina. Sa mnogo samopouzdanja ušla je u drugi i treći set, odmah je osvajala brejkove, a iako je Svitolina u dva navrata mogla da se vrati, Koko je servirala u presudnim trenucima veoma dobro, da bi na kraju i osvojila turnir u Oklandu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading