DA LI STE OČEKIVALI OVAKAV ODGOVOR? Nole otkrio po čemu bi voleo da ga pamte

14:40 | 07-01-2024

Tenis 0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je u razgovoru sa Džimom Kurijerom objasnio šta bi voleo da bude njegovo nasleđe

Novak
EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Tokom Junajted kupa, gde je sa Srbijom eliminisan u četvrtfinalu, Novak je govorio o svojoj karijeri, ali i odgovarao na još neka interesantna pitanja.

- Jedna od najboljih sezona u mojoj karijeri. Da smo osvojili Dejvis kup, verovatno bih rekao i najbolja. Sada je druga, odmah iza 2015. ili 2011. godine, i tada sam osvojio tri slema i mnogo turnira. Ciljevi su uvek veoma visoki, ali očekivati da sa 36 godina mogu sve to da postignem… Ne znam da li sam očekivao da osvojim tri slema i da igram još jedno finale, ali sigurno se uvek spremam za tako nešto kada pravim raspored na početku sezone. Bila je neverovatna godina. Počeo sam dobro u Australiji, kao i većinu sezona. Kada se tu osvoji trofej, to daje dodatni vetar u jedra, odmah se osećaš bolje u vezi sa celom godinom - rekao je Đoković.

MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI Đoković čestitao Božić svim pravoslavnim vernicima širom sveta

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Đoković je prvi Grend slem osvojio 2008. godine u Melburnu. Ko bi pobedio, taj Novak ili ovaj današnji?

-Onaj iz 2008. bi bio gladan kao vuk, to je sigurno. Bio bi to mlad momak, iritantan momak za 36-godišnjeg mene. Iskustvo je na strani starijeg. Bio bi to dobar meč, ali mislim da bi 36-godišnjak pobedio zbog trenutaka najvećeg pritiska.

Upitan je i o tome šta bi voleo da bude njegovo nasleđe u tenisu.

- To je dobro pitanje. Voleo bih da moje nasleđe bude, pre svega da budem zapamćen kao neko ko je upotrebio svoju platformu, status i uticaj vrhunskog igrača, da pomogne da se poboljšaju tenis i životi kolega tenisera. To mi zaista daje energiju da nastavim, to mi je jedna od velikih želja. Naravno, voleo bih i da budem zapamćen kao neko ko je posvetio ceo život tenisu, igrao sa srcem i sa petljom, i ko je ostavio sve što ima na terenu. Nadam se i da sam inspirisao mnoge mlade ljude da se uhvate reketa. I još nekoliko drugih stvari - zaključio je Novak. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading