KARLITOS OZBILJNO PRETI Računica je jasna: Evo šta Novak mora da uradi da bi ostao prvi posle Australijan opena

08:25 | 09-01-2024

Tenis 0

Novak Đoković je prvi na ATP listi, a poznato je ta treba da se desi na Australijan openu da tako i ostane

Novak Đoković
EPA

Na čelu ATP liste ostaće i ako ostvari isti rezultat kao Alkaraz, na primer ako obojica ispadnu u polufinalu, četvrtfinalu ili ranije.

Međutim, to ne važi i za slučaj da se sretnu u finalu, jer poraz u meču za titulu od Alkaraza predaje Špancu i trofej i prvo mesto. Takođe, Novaku bi prvo mesto blo garantovano i ako Alkaraz ne uđe u četvrtfinale, koje donosi 400 poena.

Računica za muški singl je poznata - osvajanje titule donosi 2.000 poena, nastup u finalu 1.300, polufinale 800, četvrtfinale 400, osmina finala 200, šesnaestina finala 100, druga runda 50, a prva 10 ATP poena. To znači i da će Alkaraz, kako je navedeno, sigurno biti prvi ako osvoji titulu u Melburnu, a i za njega važi da će postati "Broj 1" i u slučaju poraza u finalu, ako na drugoj strani u borbi za titulu ne bude Novak Đoković.

Zbog ovog snimka navijači Novaka Đokovića su u transu (VIDEO)

Alkarazu će i polufinale biti dovoljno za prvo mesto, pod uslovom da Novak ispadne najkasnije u četvrtfinalu, što se odnosi i na kolo ranije - ako Alkaraz bude igrao četvrtfinale i ispao, a Novak ne stigne ni dotle.

Novak je rekao da mu prvo mesto više nije glavni cilj, dok je Alkaraz mnogo puta istakao da sanja da ponovo sa trona skine Đokovića.

Čeka nas pravi mali teniski rat u Melburnu...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading