NIŠTA OD GLAVNOG ŽREBA Hamad Međedović bio na dve poena do pobede, pa ostao bez Australijan opena

09:10 | 11-01-2024

Tenis 0

Ovaj poraz eliminisao je mladog tenisera u borbi za Australijan open, pa je jasno da će Srbija nakon ovoga imati četiri predstavnika u glavnom žrebu Otvorenog prvenstva Australije.

Hamad Međedović
EPA

 

Srpski teniser Hamad Međedović poražen je u drugoj rundi kvalifikacija za Australijan open od Abedalaha Šelbajha rezultatom 6:7 (2), 7:6 (5), 6:2.

Ovaj poraz eliminisao je mladog tenisera u borbi za Australijan open, pa je jasno da će Srbija nakon ovoga imati četiri predstavnika u glavnom žrebu Otvorenog prvenstva Australije.

U prvom setu, Hamad je bio bolji. Poveo je sa 2:0 ali je odmah nakon toga pretrpeo brejk. Igralo se neizvesno do smog kraja, a čak tri set lopte je talentovani Srbin propustio do taj-brejka. Ipak, u taj-brejku je bio koncetrisaniji i poveo je tako u setovima.

Drugi set je bio ništa više nego "repriza" prethodnog, Hamad je opet došao do brejka i nakon toga ponovo mu je vraćen.

Žestoka borba bila je u taj-brejku. Hamad je vodio sa 5:3 a nakon toga se potpuno ugasio. Izgubio je dva vezana servisa za 5:6, a Šelbajh je onda nanizao i treći poen za 1:1 u setovima. 

U trećem setu već se jasno videlo ko će iz ovog meča izaći kao pobednik. Srpski as je gubio sa 5:0, dao je malu nadu sa dva vezana gema, ali je nažalost bilo prekasno da preuzme stvar u svoje ruke i preokrene rezultat u njegovu korist. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading