NOVAK NAPRAVIO LUDNICU U MELBURNU Đoković igrao kolo, nasmejao lepu Ruskinju, glumio sudiju i pobedio Cicipasa (VIDEO)

11:40 | 11-01-2024

Tenis 0

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković učestvovao je danas na egzibiciji u Melburnu uoči starta prvog grend slem turnira sezone, Australijan opena.

Novak Đoković
Tanjug/Ap

 

Đoković je bio glavni akter egzibicije pod nazivom "Novak i prijatelji", koja je imala humanitarni karakter. Najbolji teniser sveta je oduševio veliki broj navijača na "Rod Lejver areni" u Melburnu.

Đokovića je po izlasku na teren zaigrao kolo sa jednim kulturno-umetničkim društvom iz Australije, a potom je dobio ovacije sa tribina. U egzibiciji je učestvovao i Stefanos Cicipas koga je na terenu dočekala grčka folklorna grupa. Srpski i grčki teniser su potom odigrali jedan set, koji je pripao Đokoviću rezultatom 6:3.

U ovom spektaklu su učestvovale su beloruska teniserka Arina Sabalenka i Grkinja Marija Sakari, kao i brojni sportisti iz Australije. Srpski teniser je takođe pokazao i košarkaško umeće, pošto je zakucavao loptu u koš. Najbolji teniser sveta je tokom ovog spektakla dobio veliku podršku sa tribina.

Đoković je po završetku egzibicije na terenu prokomentarisao stanje svoje povrede. "Za sada je dobro", rekao je srpski teniser uz osmeh.

Na pitanje voditeljke programa da li je spreman za ponedeljak i prvi meč na Australijan openu, Đoković je odgovorio:

- Zapravo, biće u nedelju večernji termin. Uzbuđen sam, uvek mi je posebno kada izađem na ovaj teren, najlepše uspomene me veži za njega - naveo je srpski teniser.

Đoković brani titulu u Melburnu, pošto je prošle godine u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5). Srpski teniser je Australijan open osvajao 10 puta. On će u Melburnu pokušati da stigne do 25. grend slem trofeja. Đoković će u prvom kolu prvog grend slem turnira sezone igrati protiv kvalifikanta.

Australijan open će biti održan od 14. do 28. januara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading