"TENISKI KLASIK" POSLE ŠEST GODINA - MOGUĆE JE Britanac se nada susretu sa Đokovićem na Australijan openu

14:30 | 11-01-2024

Tenis 0

Britanski teniser Endi Mari izjavio je danas da bi voleo da igra protiv Srbina Novaka Đokovića na Australijan openu, prenosi britanski Telegraf.

Novak Đoković
Tanjug/Ap

 

Mari će se u prvom kolu Australijan sastati sa Tomasom Martinom Ečeverijem iz Argentine. Ako Britanac pobedi Ečeverija u drugom kolu će igrati sa boljim iz duela između Nemca Janika Hanfmana i Francuza Gaela Monfisa. Mari bi eventualno u trećem kolu turnira u Melburnu mogao da se sastane sa Đokovićem.

- Bio sam svestan da smo u istom delu žreba, ali da se prvo nadam da ću da dođem do trećeg kola. Nisam bio baš najbolji na grend slemovima poslednjih nekoliko godina, tako da ću da budem koncentrisan na taj prvi meč. Svakako da bih voleo da imam tu priliku da igram protiv Novaka, ako je moguće - izjavio je Mari posle pobede na egzibiciji na Kujongu protiv Austrijanca Dominika Tima 6:4, 6:2.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Đoković i Mari su poslednji međusobni duel odigrali 2017. godine na ATP turniru u Dohi, a slavio je srpski teniser 6:3, 5:7, 6:4.

Đoković i Mari je trebalo da igraju 2022. na mastersu u Madridu, ali se Britanac povukao pre meča zbog trovanja hranom. Australijan open je na programu od 14. do 28. januara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading