SKOTE, DA LI TE JE BAR MALO SRAMOTA? Žestok napad na australijsku vlast zbog Srbina, objavljen snimak koji pokazuje kakav je čovek Novak Đoković (VIDEO)

18:03 | 12-01-2024

Tenis 0

Prošle su dve godine otkako je srpski teniser prošao kroz golgotu

Novak Đoković
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković u nedelju od devet časova po našem vremenu započinje učešće na Australijan openu protiv Hrvata Dina Prižmića.

Novak će pokušati da rekordni 11. put slavi u Melburnu i odbrani trofej osvojen prošle sezone i to godinu dana nakon što je deportovan, iz Australije iako je imao medicinsko izuzeće zbog kog nije morao da primi vakcinu protiv koronavirusa da bi ušao u državu. Tog nemilog događaja prisetio se australijski političar Kreg Keli.

On je nedavno javno stao u odbranu Novaka Đokovića, izražavajući nezadovoljstvo tretmanom koji mu je pružila Vlada Australije tokom pandemije koronavirusa.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kritikujući vladine odluke i postupke prema srpskom teniseru, Keli je istakao da je Đokoviću prvobitno bila dozvoljena igra u Australiji, da bi kasnije bio deportovan usled serije političkih odluka i suđenja. 


U svojoj izjavi, Kreg Keli je naglasio kontroverzne političke motive koji su doveli do deportacije Đokovića. 

– Ovo je čovek koga je Vlada Skota Morisona zatvorila kao političkog zatvorenika i onda ga deportovala iz političkih razloga jer je širio 'antivakserske stavove' – napisao je Keli, dodajući video-snimak sa humanitarnog meča na kome Đoković učestvuje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading