SMEČ ZA KEŠ Prštaće na sve strane prvog dana Australijan opena, Novakov dželat ima težak zadatak, vraća se i bivša šampionka

18:02 | 13-01-2024

Tenis 0

Sve oči teniskog sveta uprte su u Melburn

klađenje
Shutterstock

 

"Srećni slem", kako mnogi zovu Australijan open, počinje u noći između nedelje i ponedeljka. Ovo je ujedno sjajna prilika da oživimo našu rubriku Alo! tiket nedelje, samo sa drugačijim nazivom u skladu sa teniskim turnirom "Smeč za keš". 

Uz pomno praćenje Novaka Đokovića koji će pokušati da nastavi dominaciju u Melburnu, ugođaj ne bi bilo loše upotpuniti nekim tiketom. Prvog dana izbor je veliki, a mi ćemo nastojati da vam pomognemo našim predlozima.

JANIK SINER - BOTIK VAN DE ZANDŠULP (02.05h)

Janik Siner je jedan od glavnih favorita na Australijan openu i neko od kog mnogi očekuju da pomrsi račune Novaku Đokoviću sa kojim bi mogao da se sastane u polufinalu. Ipak, put do četvorice najboljih nimalo mu nije naivan, a i za prvo kolo mogao je da dobije nekog lakšeg rivala. 

Siner je odlučio da ne igra nijedan zvaničan turnir pre prvog grend slema u sezoni, pa će verovatno biti malo "zarđao" na startu. Rival mu je Holanđanin Van de Zandšulp koji voli da igra na betonu. Od početka godine je odigrao četiri meča i ima polovičan učinak, dve pobede i dva poraza. 

Janikova pobeda ne bi smela da se dovede u pitanje, ali bi mogao da ima izvesnih problema, zato je naš predlog više gemova.

Predlog: Više od 31.5 gemova, Kvota: 1.90

MARIN ČILIĆ - FABIJAN MAROŠAN (02.20h)

Hrvatski teniser Marin Čilić pokušava da se vrati u formu, ali ga brojne povrede usporavaju na tom putu. Daleko je od onog čoveka koji je igrao finale Australijan opena 2018. godine, ali može se reći da je dobro prošao na žrebu, makar što se tiče prvog kola.

Marošan je pažnju javnosti skrenuo na sebe kada je prošle godine pobedio Karlosa Alkaraza na mastersu u Rimu. Očekivao se tada njegov metoroski uspon, ali do toga nije došlo. Prošle godine je po prvi put ušao u Top 100 (trenutno je 64. na ATP listi), ali na grend slemu još nema zapažen rezultat.

I jedan i drugi su završili učešće na startu Hong Konga, a deluje da bi njihov prvi međusobni okršaj mogoa da bude jedan od onih maratonskih mečeva, pa smo se zbog toga i u ovom paru opredelili da igramo na više gemova.

Predlog: Više od 39.5 gemova, Kvota: 1.80

KRISTOFER O'KONEL - KRISTIJAN GARIN (05.30h)

O'Konel je domaći teniser koji voli da igra na betonu, a za rivala ima tipičnog "šljakaša".

Australijanac je ove sezone već odigrao dva turnira u Australiji (prvo kolo Brizbejna i treće Adelaida), što znači da se adaptirao za uslove, za razliku od Garina kome će ovo biti prvi meč.

Čileanac i kada je bio na vrhuncu forme, odnosno kada je zauzimao 17. mesto na ATP listi, nije blistao na ovakvoj vrsti podloge, pa se očekuje da O'Konel slavi u ovom duelu.

Predlog: 1 (pobeda O'Konela), Kvota: 1.40

MAGDA LINET - KAROLINA VOZNJACKI (09.00)

Duel bivše šampionke i 24. teniserke sveta jedan je od najzanimljivijih mečeva prvog kola što se tiče ženskog dela žreba.

Jedinu grend slem titulu Karolina Voznjacki osvojila je upravo u Melburnu, 2018. godine. Dve godine kasnije odlučila je da završi karijeru, da bi se prošle sezone vratila na teren i odigrala sedam mečeva (četiri pobede i tri poraza). Sigurno da je za Australijan open vežu lepe uspomene i da će biti posebno inspirisana.

Rivalka joj je Poljakinja Linet koja je u katastrofalnoj formi. Na poslednjih devet mečeva Magda je upisala tek jednu pobedu!

Očekujemo jedan uzbudljiv meč koji će otići u tri seta.

Predlog: Tačan broj setova će biti 3, Kvota: 2.34

Ukupna kvota: 11.2

Napomena: Kvote su podložne promenama, u zavisnosti u kojoj kladionici sastavljate tiket

*Ovo su samo predlozi i pomoć pri klađenju, naša redakcija nije odgovorna ukoliko pomenuti mečevi ne budu završeni ishodnom kakvim smo želeli.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading