OVO JE NOVAKOV NAJVEĆI CILJ Šta sve titula na Australijan openu može da donese Đokoviću?

07:00 | 14-01-2024

Tenis 0

Ulog je veliki i ove sezone

Novak Đoković
Tanjug/Ap

Novak Đoković je i ove godine glavni favorit na prvom grend slemu u sezoni. Iako je zašao u pozne igračke godine i dalje je dominantan i njegov nivo tenisa za mnoge je misaona imenica. Ukoliko je povreda zgloba desne ruke sanirana, teško da će neko moći da ga osujeti u nameri da i 2024. godinu započne peharom.

Đoković je Australijan open osvojio rekordnih deset puta, a poslednji poraz doživeo još 2018. godine, kada ga je pobedio Hjeon Čung u četvrtom kolu.

Neće Novak osećati pritisak kao ranijih godina, po prvi put u Melburn dolazi kao najtrofejniji grend slem teniser, ali daleko od toga da neće biti motivisan.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Svaki put naš as sebi postavi cilj, a sada postoji jedan koji sublimira sve ostale. Naime, ukoliko Đoković ponovo slavi u Melburnu, biće to njegov 25. grend slem čime bi se osamostalio na večnoj listi, pošto sada "deli" prvo mesto sa Australijankom Margaret Kort.

Ujedno, Novak bi tako započeo pohod na "zlatni slem", ostao na prvom mestu ATP liste i 11. put osvojio Australijan open.

Tu je i finansijski aspekt koji nije zanemarljiv. Nagradni fond za ovogodišnje izdanje prvog grend slema iznosi 59.1 milion američkih dolara, a pobedniku će pripasti 2.1 miliona.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading