ISTORIJSKI SET ZA HRVATA Prižmić protiv Novaka ušao u anale Australijan Opena

13:20 | 14-01-2024

Tenis 0

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Australijan Opena pobedom nad Hrvatom Dinom Prižmićem sa 3:1 u setovima (6:2, 6:7, 6:3, 6:4)

Dino Prižmić
EPA-EFE/LUKAS COCH

 

Đoković je uspeo da osvoji prvi set bez većih problema, ali su problemi nastupili u drugom. Prižmić je na samom startu stigao do brejka prednosti (3:1), Novak se vratio, ali je izgbuio drugi deo igre u taj-brejku (7:5).

Ovim osvojenim setom, mladi Hrvat je ispisao istoriju na Australijan openu. On je postao drugi najmlađe rangirani teniser u istoriji koji je uspeo da u Melburnu osvoji makar jedan set protiv prvog tenisera na svetu u tom trenutku.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

RASPLAKAO NAVIJAČICU Đoković opsovao, ona zbog njegove reakcije briznula u plač (VIDEO)

Jedini mlađi od njega je bio Leonardo Lavalje, koji je to uspeo da učini 1985. godine, kada je osvojio set protiv Ivana Lendla, koji je u tom trenutku bio na samom vrhu teniskog karavana.

Takođe, Dino je postao tek treći hrvatski teniser koji je, od kada postoji ATP rangiranje, uspeo da osvoji set na nekom Grend slemu protiv svetskog broja 1. Pre njega, to je pošlo za rukom Goranu Ivaniševiću sadašnjem Noletovom treneru, kao i Marinu Čiliću. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading