NOLE POSLE POBEDE ZABRINUO NAVIJAČE Videćemo kako će biti kad se probudim....

14:38 | 14-01-2024

Tenis 0

Uspeo je Novak Đoković da obezbedi plasman u drugo kolo Australijan opena, verovatno teže nego što se očekivalo

Novak Đoković
EPA-EFE/MAST IRHAM

Branilac trofeja u Melburnu je uspešno započeo svoju misiju osvajanja 11. pehara na ovom turniru, pošto je na startu savladao Hrvata Dina Prižmića sa 3:1 (6:2, 6:7, 6:3, 6:4).

Srpski as je odlično poče duel, sa 6:2 je rešio prvi deo igre u svoju korist, ali se nakon toga situacija zakomplikovala. Prižmić je drugi set osvojio u taj-brejku, čak je u trećem imao i brejk viška (3:2), ali se situacija od tog trenutka promenila, pa je Nole, uz dosta muka, obezbedio plasman dalje.

Nakon trijumfalnog početka, Novak Đoković je na konferenciji za medije govorio o Prižmiću, da li će trenirati pred novi meč i kako se oseća posle napornog meča. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

– Malo sam pao poslednjih par dana. Možete videti i po mom glasu, tako je kako je, morate da se borite sa tim i da pređete reko toga, prihvatite situaciju i izvučete maskimum. Imao sam sjajnog protivnika večeras, ima 18 godina, a igrao je baš zrelo, nije se predavao ni na 4:0 u četvrtom setu. Čuo sam mnogo dobrih stvari o njegovoj diiscilni, fizički je vrlo jak sa 18 godina, ako nastavi ovako, imaće sjajnu karijeru, nema sumnje.

OVO NIKO PRE NOVAKA NIJE URADIO Đoković na dva grend slema stigao do 90 pobeda, a na jednom od njih prešao magičnu granicu

Istakao je Nole da je broj njegovih trofeja sigurno uticao malo na Prižmića na startu meča.

– Mislim da je verovatno pomoglo na početku. On je napravio par grešaka na startu, videlo se da je nervozan, pomaže na početku, vaše prisutvo deluje još veće, kada se uzme u obzir šta sam sve uradio na ovom turniru, nemoguće je da pritnvici to n osete, posebno mladi igrači. Sli osetio sam u nastavku da je postao komfrto na terenu, veoma teđak mel fizički, u nekom trenutku sam osetio. Ima sjajnu odbranu, svaki udarac je bio dobar, noge su mu sjajne, nije hteo samo sa igra jedan dobar set, već da pobedi.

Novak je govorio o svom fizičkom stanju, a nije isključio ni mogućnost da preskoči trening nakon meča prvog kola.

– Pričaću sa timom, videu da možda preskočim trening, odradim par specifinih vežbi da mi telo ostane u formi. Uradio sam to prošle godine, drugačije su bile okolnosti, bio sam povređen, ali videćemo kako ću se probuditi ujutru.

- Pre svega, velie čestitke Dinu na sjajnoj borbenosti, impresioniroa je čitav svet svojim nastupom danas i ponašanjem. Nisam ga upoznao pre, ali poslednjih 12 meseci pratim njegov razvoj, pratim ga i sa Goranom, izuzetno je psovećen treningi u i načinu ishrane i to se vidi, za momka od 18 godina je snažan, vrlo je spreman, mogao je da igra pet setova i pet sati, to je neočekvano za nekog tako mladog, bez iskustva, prvi glavni žreb na nekonm grend slemu. U nekim trenucima nisam mogao da ga probijem, nešto što su mnogi pričali za mene, da ne mogu meni da pronađu rupu u igri, a sada sam se ja tako osetio protiv njega, sve do sredine trećeg seta, kada sam konačno vezao par gemova. Do tada, držao je visok nivo igre, volje i samouverenosti, izašao je na teren sa namerom da pobedi. To je šampionski mentalitet, ohrabrujem ga da nastavi u ovom tempu, bio je fenomenalan, može biti ponosan na sebe, ima briljantnu budućnost - rekao je Novak posle meča na konferenciji. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading