GOSPODO HRVATI, TO SE NE RADI Kako je grupa "navijača" sramnim ponašanjem bacila senku na spektakl Đokovića i buduće svetske zvezde (VIDEO)

17:22 | 14-01-2024

Tenis 0

Mogli su nešto da nauče od Novaka

Novak Đoković
Printscreen

Malo ko je mogao da pretpostavi da će najbolji teniser svih vremena Novak Đoković već u prvom kolu Australijan opena na terenu provesti četiri sata!

Dobrano ga je namučio 18-godišnji Dino Prižmić, pa je duel zaličio na neki od onih iz druge nedelje grend slema. Imao je ovaj meč i zanimljivu uveritiru, pošto Hrvat nije znao kako da izađe na teren, pa mu je Novak pripomogao.

Osim prvog seta koji je protekao u Đokovićevoj dominaciji, u naredna četiri je prštalo na sve strane. Mladi Prižmić je bio poput zida na osnovnoj liniji i nagovestio da ga čeka sjajna karijera. Da je imao sreće na žrebu i da je igrao protiv za nijansu lošijeg rivala vrlo verovatno bi ostvario trijumf. U nekoliko navrata mu je i svetski broj jedan aplaudirao posle sjajnih poteza.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nije uspeo Hrvat da već sada ostvari najveću pobedu u karijeri, ali je ostavio sjajan utisak. Ako ovako nastavi, nema sumnje da će jednog dana postati prvi na ATP listi i da će osvajati najveće trofeje. Malo ko je znao da Đokovića ovako namuči u Melburnu.

Po završetku meča Novak je zamolio publiku da Prižmića isprati ovacijama, a imao je i samo reči hvale na njegov račun. Poneo se Srbin džentlmenski, a novoj nadi svetskog tenisa ovo će sigurno mnogo značiti.

Ipak, senku na spektakl bacila je nekolicina hrvatskih navijača koja se našla na tribinama Rod Lejver Arene.

 

 

Kada je Dino napravio brejk i poveo sa 3:2 u trećem setu na tribinama ne da su proslavili burno, nego i nekorektno. Tako su kamere organizatora prenosa uspele da snime i navijača Prižmića koji je vulgarno gestikulirao prema Đokoviću.

Ovo je samo motivisalo Novaka Đokovića koji je potom dobio četiri uzastopna gema i osvojio set (6:3).

Šteta što se našao neko da pokvari ovu sjajnu predstavu. Lepo je navijati za sunarodnika, bodriti ga svim srcem, naročito u ovakovom meču, ali nije na odmet da se sledeći put malo više pažnje posveti ponašanju. 

I umesto da sada svi bruje o budućem svetskom broju jedan, neminovno je da se priča i piše i ovakvim individuama na tribinama.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading