KIRJOSOVE REČI ODJEKNULE MELBURNOM Australijanac otkrio kada je Novaka nemoguće pobediti

15:00 | 15-01-2024

Tenis 0

Nik Kirjos govorio je o Novaku Đokoviću i njegovim partijama na "Rod Lejver Areni" i da mu uslovi najviše odgovaraju kada ne igra po velikoj vrućini

Nik Kirjos i Novak Đoković
AP Photo/Mark Baker

Stilu igre najboljeg tenisera svih vremena uslovi nadmetanja kada padne mrak, kada loptica manje leti nego kada je vrelo sunce na vrhu neba – idealno odgovaraju. 

– Kada sunce zađe i postane hladnije, igra se uspori – kaže australijski teniser koji zbog povrede ne igra na svom gren slemu i radi privremeno kao komentator na Eurosportu.

- I baš to odsustvo vreline odgovara teniserima kao što su Đoković. Vreme mu odgovara, lakše mu je da trči, menja pravac i postane gotovo nemoguće pobediti ga. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na pitanje da li neko ipak može da savlada desetostrukog šampiona ove godine, kaže:

– Da. Alkaras, Siner, Medvedev, Zverev… svi oni mogu da ga zaustave, ali će to biti neverovatno težak zadatak. Novak može biti pobeđen, ali i dalje je moj favorit.

Nik Kirjos EPA
 

FOLIRA SE DA JE TRENER Otkriveno ko je opasna plavuša koja se slikala sa Noletom (FOTO)

Kirjos je savladao svu trojicu članova velike trojke, a interesantno je da smatra da mu je protiv Novaka najmanje teško. Uostalom, dva puta ga je pobedio u tri meča.

– Sa njim znaš šta te čeka, biće mnogo izmena, dugih i napornih, ali ćeš imati šansu da se zagreješ, da uđeš u meč. Posle je naravno problem pronaći put do pobede jer je on kao mašina za ping-pong.

Nadala je savladao u prvoj partiji ali je potom nanizao šest poraza u devet mečeva.

– Rafa ima veoma težak stil igre, a još je i levak. Znaš kako igra, ali ne možeš da ga zaustaviš. Voleo bih da nastavi karijeru, ali mislim da je ovo njegova poslednja sezona.

Sa Federerom je bilo još gore. Dobio je prvi meč a onda izgubio svih šest narednih.

– Rodžer je imao sposobnost da se osećaš malim na terenu, smanjio bi igralište i stalno ti oduzimao vreme za udarce. Nikada se nisam osećao smireno protiv njega.

Iako ne igra praktično godinu dana, Kirjos još ne zna kada će da se vrati na teren.

– Očekujem da to bude ove godine, ali ne verujem da će biti pre sezone na travi – ističe Australijanac koji je i u 2023. odigrao jedan meč pred Vimbldon, a onda se opet povukao na bolovanje. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading