KO JE POP KOJI IGRA PROTIV NOVAKA Australijanac ruskog porekla koji je izneo teške optužbe na Đokovićev račun, Srbin mora posebno da se pazi jednog detalja

07:00 | 16-01-2024

Tenis 0

Nole je veliki favorit, ali...

Popirin
EPA-EFE/JAMES ROSS

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković u drugom kolu Australijan opena igra protiv Alekseja Poprina.

Popirin je na startu turnira pobedio Marka Polmansa sa 6:3, 7:6, 6:2 i tako najavio da se nalazi u dobroj formi.

Aleksej ima 24 godine i trenutno je 43. igrač sveta, a najbolji renking mu je bio 39. mesto, na kom se našao u oktobru prošle godine. Australijanac je dešnjak koji igra dvoručni bekhend, visok je 196 centimetara, a težak 78 kilograma.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U profesionalnoj karijeri, Popirin je osvojio dve titule. Do pehara je prvi put stigao u Singapuru 2021. godine, a zatim i u Umagu 2023. Nikada nije stigao dalje od treće runde grend slema, a najveću pobedu ostvario je upravo u Melburnu prošle godine.

Popirin voli da igra na betonu, ima snažan servis i on mu je glavno oružje. 

Posle pobede nad Polmansom imao je zanimljivu izjavu kojom je indirektno optužio Novaka da je tražio da igra u nedelju.

- Mislim da su teniseri podeljeni 50-50 oko te odluke da turnir počne u nedelju. Đoković je dobio jedan dan više, siguran sam da je tražio da igra u nedelju. To je što je - rekao je Popirin, koji je na ovaj način uputio pomalo "otrovnu" strelicu prema Đokoviću, kao da je istakao da je privilegovan u odnosu na ostale.

Aleksej Popirin EPA/Jorge Zapata
 

 

Ubeđen je da ima šansu da savlada svetskog broja jedan.

- Divim mu se zbog svega što je uradio, verovatno je i najbolji svih vremena, ali ja imam samopouzdanja kada ulazim u meč i verujem u sebe, znam da mogu da dobijem meč čak iako je najbolji na svetu. To je samo još jedan teniser sa druge strane mreže - poručio je Popirin.

Inače, Popirin je rođen u Sidneju, roditelji su mu Rusi, živeo je u Španiji i Dubaiju, a zanimljivo je i to da mu je Aleks De Minor bio komšja u Alikanteu. Upravo će od njega tražiti savet za Novaka, jer je "Demon" nedavno savladao srpskog tenisera na Junajted kupu.

Idol mu je Huan Martin Del Potro, zovu ga Pop i navijač je Evertona i Portlanda u NBA ligi.

Moraće Novak da bude spreman da neće igrati samo protiv Popirina, već i protiv publike koja će na sve načine pokušati da pomogne domaćem teniseru da napravi senzaciju.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading