DO JUČE NAJVEĆI NOVAKOV KRITIČAR, A DANAS... Vilander veruje da Đoković može da uradi nešto što teniski svet čeka više od 50 godina

18:02 | 15-01-2024

Tenis 0

Može li Srbin do kalendarskog slema?

Mats Vilander
EPA-EFE/ATIENZA

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ne krije da su mu grend slemovi, uz Oliimpijske igre, glavni cilj ove godine.

Pokušaće ove sezone da osvoji kalendarski slem, što je podvig na koji se čeka još od 1969. godine, kada je to pošlo za rukom Rodu Lejveru. U čak četiri navrata Novak je osvajao tri grend slema (2011, 2015, 2021 i 2023. godine), a nekadašnji teniser Mats Vilander veruje da sada može da slavi na sva četiri.

- Mečevi koje on gubi, to su uglavnom turniri gde se igra na tri seta. Na grend slem turnirima, gde neko treba da dobije tri od pet setova, on je dnostavno ne gubi mečeve od mladih momaka jer razume kako se igra u odbrani i kada se igra u odbrani. Kao i prošle godine, ima povredu i šta radi? Udara forhend jače nego ikada ranije. Dakle, on zna kako da se u jednom danu, jednom trenutku, prilagodi. Niko ne zna kako se osvaja kalendarski slem, tako da ću opet da prognoziram da će Novak pobediti na sva četiri slema. To sam predvideo pre nekoliko godina, kao i prošle godine. Pogrešio sam, ali je bilo veoma, veoma blizu. Mislim da postoje stvarno dobre šanse da pobedi na sva četiri turnira. Stvarno verujem u to - rekao je Vilander koji je u prošlosti često kritikovao našeg asa.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Podsećamo, Đoković u drugom kolu Australijan opena igra protiv Alekseja Popirina.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading