NOVI GREND SLEM, NOVI KOŠMAR Srpski teniseri opet razočarali, čak su i anonimusi postali bauk

17:22 | 16-01-2024

Tenis 0

Srbija je već posle prvog kola ostala bez dva predstavnika u singlu na Australijan openu

Laslo Đere
AP Photo/Louise Delmotte

Godinama unazad Srbija ima četiri ili pet predstavnika u muškom singlu na grend slemu i gotovo po pravilu samo Novak Đoković uđe u drugu nedelju turnira, kad-kad još neko bljesne, ali uglavnom već u uvodnim rundama knjiga spadne na jedno slovo. Izuzetak nije ni ovogodišnje izdanje Australijan opena.

Istini za volju lako je mogla da se dogodi senzacija prvog dana, pa i da svetski broj jedan završi učešće, ali je uspeo da nađe način i posle četiri sata borbe eliminiše Dina Prižmića.

Nije blistao ni Miomir Kecmanović, no, posle preokreta savladao je Japanca Josukea Vatanukija i sada ga čeka Jan-Lenard Štruf. Ne može se Nemac pohvaliti sjajnom formom, tek posle pet setova je bio bolji od Rinkija Hidžikate, tako da Kecmanović nije bez šanse.

Za razliku od Novaka i Miomira, Laslo Đere i Dušan Lajović nisu uspeli da preskoče prvu prepreku.

Od Lajovića je bolji bio Đulio Zepijeri posle četiri, Đere je poražen od Artura Kazoa nakon pet setova.

Lajović je igrao protiv 133. na svetu, Italijana koji je do sada ostvario samo jednu pobedu na grend slemu, dok se Đere sastao sa Francuzom, kome je ova današnja zapravo bila prva u glavnom žrebu jednog od četiri najveća turnira.

Dušan Lajović EPA
 

 

Duci je u krizi kada su rezultati na Grend slemu u pitanju, a za slast pobede ne zna još od Vimbldona 2022. Tada je stigao do drugog kola.

Pre toga, dalje, do osmine finala, otišao je još samo na Rolan Garosu 2014, odnosno Australijan openu 2021. godine.

Što se tiče Đerea, on je još i solidno igrao prošle sezone, u Melburnu je prošao bar to prvo kolo, dok je na Vimbldonu i US openu stizao do trećeg, ali su Stefanos Cicipas i Đoković bili neprelazna prepreka.

Očevalo se da sada makar ponovi rezulat iz prošle godine kada je igrao drugo kolo, ali ni to mu nije pošlo za rukom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading