NOLE ISKRENO O PROBLEMIMA KOJI GA MUČE Imam sumnje u svakom meču, šta će se desiti...

20:17 | 16-01-2024

Tenis 0

Ozbiljne lekcije od najboljeg svih vremena...

Novak Đoković
AP Photo/Alessandra Tarantino

Novak Đoković je posle meča prvog kola Australijan Opena protiv Dina Prižmića približio mentalni momenat koji se događa kod tenisera u određenim situacijama, pogotovo kada je u rezultatskom zaostatku. 

Kapisla za taj komentar bio je Andrej Rubljov koji je rekao da je osetio paniku u petom setu protiv Sejbota Vilda, ali da je uspeo to da pregura. 

- Koliko god imao iskustva, uvek se odvija u čoveku to mentalno pozorište. Nije svejedno naći se u situaciji u kojoj gubiš, bilo je 1-1 u setovima i imao sam brejk zaostatka. Takva situacija, naravno, nije dobrodošla, ali ako se već desi, čovek mora da pokuša da što više filtrira negativne misli. Ja ih imam u svakom meču, naravno, pogotovo kada je ovako tesno - sumnje, razni scenariji, šta će se sledeće desiti, da li mogu da izvučem… - kaže Novak, a onda navodi da mora u tim momentima da se razmišlja od poena do poena. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

OVO NIKAKO NIJE DOBRO Isplivao detalj sa Novakovog treninga koji je sve uplašio

- U tim trenucima - nije kliše, ali stvarno moram da gledam i da se usredsredim jedino na to šta mogu da uradim u narednom poenu, da ostanem priseban i da moj protivnik primeti da nisam pokoleban ni kada okolnosti ne idu na ruku. To mogu da izdvojim - pogotovo protiv mladog i rasterećenog tenisera poput Prižmića, koji je možda igrao i meč života, imao sam izbor kad se lomilo u trećem setu: da li ću da padnem i da mu dam još mentalne hrane, da vidi da sam pao, da oseti krv i da me pritisne, ili ću da ostanem neutralan i smiren, barem spolja, te da pokušam da se vratim rezultatski - od 2:3 u trećem sam uzeo osam gemova u nizu - zaključio je Đoković. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading