SADA SVE IMA SMISLA Noletova borba protiv teniskih moćnika nije uzaludna, ovo je najjači dokaz do sada

10:00 | 17-01-2024

Tenis 0

Novak Đoković vodi veliki rat protiv teniskih moćnika...

Novak Đoković
AP Photo/Alessandra Tarantino

Sumit Nagal je prošao u drugo kolo Australijan opena, a nedavno je hteo da ostavi tenis jer nije mogao da sastavi kraj sa krajem. Cela priča predstavlja "rat" najboljeg tenisera sveta i ljudi koji odlučuju.

Novak Đoković je, kroz svoje napore u interakciji sa ATP-om, naglašavao da se igrači van samog vrha bore za egzistenciju, dok su njihove finansijske muke često ignorisane. 

Nagal je lično podelio svoje iskustvo s bankovnim računom od samo 900 dolara, a sada, kao učesnik drugog kola, osigurao je minimalnih 180.000 dolara, sa potencijalno dodatnih 255.000 dolara ako prođe kroz sledeći meč. 

ŠOK PRED NOLETOV MEČ Đoković iznenada promenio plan, navijači opasno izvisili

U emotivnom obraćanju nakon trijumfa, Nagal je istakao teškoće koje je preživeo, ukazujući na nedostatak podrške i finansijske pomoći. Đokovićev apel za poboljšanjem situacije tenisera van top 100 rangiranja dobio je potvrdu u stvarnosti Nagalove borbe.

- Sve je veoma emotivno. Neću sada ovde da plačem, ali još nisam svestan šta sam uradio. Nekad će biti dobra, nekad loša godina. Meni je prošla bila jedna od najboljih, iako sam, kao što sam već rekao, imao svega 900 evra na računu i bez obzira što me u prvim mesecima nije bilo nigde. Ponosan sam na sebe što sam uopšte došao ovde, posebno kada znam odakle sam krenuo. Izuzetno je to što ću igrati drugu rundu - objasnio je Nagal.

Jasno je da Novak radi pravu stvar...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading