ČUDESNI KECMANOVIĆ Srbin posle velikog preokreta priredio iznenađenje i zakazao okršaj sa Alkarazom

06:51 | 20-01-2024

Tenis 0

Srpski teniser Miomir Kecmanović pobedio je Amerikanca Tomija Pola u trećem kolu Australijan opena i plasirao se u osminu finala ovog takmičenja.

Miomir Kecmanović
Tanjug/Ap

Kecmanović je trijumfovao rezultatom 3:2, po setovima 6:4, 3:6, 2:6, 7:6, 6:0.

Kecmanović je sjajno otvorio meč i već na startu napravio brejk koji je brzo ispsutio, ali je bio vidljivo bolji igrač u tom periodu. Srpski teniser je ubrzo ponovo oduzeo servis Polu i do kraja ga sačuvao i poveo sa 1:0.

U istom tempu je počeo i drugi set i odmah oduzeo servis protivniku i delovalo je da će sve ići izuzetno lako. Ipak, već u narednom se dogodio neshvatljiv pad.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Srpski teniser je imao 40:0 na svoj servis, a onda je serijom grešaka je dozvolio Polu da odmah vrati brejk. Tada je momentum polako počeo da se menja, a u osmom gemu je Amerikanac po drugi put oduzeo servis rivalu i zatim izjednačio u setovima.

To mu je dalo krila, pa je uz dva brejka lako osvojio treći set sa 6:2.

Četvrti set je doneo veliku dramu, igrao se taj-brejk.

Miomir je prvi došao do mini brejka koji je brzo i ispustio, a potom se suočio i sa dve meč lopte, od kojih je druga bila na servis rivala. Uspeo je Kecmanović da zadrži prisebnost i odigra neverovatne udarce, a zatim i da iskoristi prvu set loptu i sa 9:7 u taj-brejku izbori peti set.

Tada se Amerikanac potpuno raspao i sa 6:0 je Kecmanović trasirao put u osminu finala gde ga čeka Karloz Alkaraz.

Španac je lako prošao u narednu rundu jer mu je Kinez Žunženg Žang predao meč nakon što je Španac vodio sa 6:1, 6:1, 1:0.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading