TO MI SE NIKADA NIJE DESILO, BILO JE MUČNO GLEDATI Emotivna ispovest sprskog tenisera, nešto što pre mora da promeni

09:05 | 20-01-2024

Tenis 0

Laslo Đere je završio učešće na Australijan openu

Laslo Đere
AP Photo/Louise Delmotte

Srpski teniser Laslo Đere poražen je u singlu od ispostaviće senzacije turnira Francuza Kazoa, a potom je ispao i u dublu sa Krisom O’Konelom od zvaničnih šampiona Rinkija Hidžikate i Džejsona Kublera.

Nije bio raspoložen za priču posle meča u singlu Đere, ali je pristao na razgovor sa srpskim medijima nakon poraza u dublu gde se potpuno otvorio i bio emotivan.

Osvrnuo se na meč sa Kazoom.

- Iskreno, ne poznajem ga dovoljno dobro da bih sada mogao da pričam o njemu. Jeste dobro odigrao, ali ja sam odigrao daleko ispod svog nivoa – jedan od najgorih mojih mečeva ikada na grend slemovima. Ni u jednom momentu se nisma dobro osećao na terenu - rekao je Đere i dodao:

- Možda neko ko me ne poznaje i ne zna kako igram može da pomisli da je bio malo slabiji dan, ali ljudima koji me znaju, koji znaju kako znam i umem da igram – bilo je mučno da gledaju. Mislim da moram neke stvari da promenim. Način na koji sam odigrao je rezultat nekih stvari koje sam loše uradio sa mojim timom u prethodna dva meseca – to ću morati da ispravim i da se vratim na pravi put.

Nije želeo da iznosi previše detalja.

- Jednostavno, što se psihe tiče, bilo mi je teško, ali mi se nikada u karijeri za tri i po sata nije desilo da ni za jedan poen ne uspem da se ubrzam, da se nekako razbudim… Energija mi je bila niska sve vreme Osećao sam se ja često loše u svojoj karijeri, ali meč je trajao tri ipo sata, osvojio sam drugi set, četvrti set, a da ne dobijam nikakav zalet, pogotovo posle drugog seta gde sam spasavao i brejk i set lopte. Ceo meč mi je protekao u istoj ravni i emotivno i energetski – to mi se nikada nije desilo. Desilo mi se često da loše osećam slabije na početku, da mi ne idu udarci, a trudim se i polako podižem nivo igre, a to nisam uspevao u ovom meču. Neću da kažem da sam bio ravnodušan, nekako nisam bio to ja taj dan.

Sada sledi Dejvis kup okršaj sa Slovačkom u Kraljevu.

- Prošlo je pet godina otkad sam igrao na Dejvis kupu u Srbiji, zbog toga mi je drago što ćemo igrati na domaćem terenu. Sigurno nam je svima ostavio gorak ukus u ustima zbog poraza u Malagi, ali to je sport, ovo je sad nova prilika. Uvek mi je drago da igram za svoju državu. Mislim da Slovaci imaju dobar tim i da ne smemo da ih potcenimo, ali mislim da smo mi favoriti - poručio je Đere.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading