SPREMA SE ZA RAT SA KECMANOVIĆEM I ŽELI DA SE UGLEDA NA NOVAKA Alkaraz ima samo reči hvale na račun srpskih tenisera

10:04 | 20-01-2024

Tenis 0

Španac podiže formu

Karlos Alkaraz
EPA-EFE/LUKAS COCH


Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je da će morati da bude na najvećem nivou protiv Miomira Kecmanovića u osmini finala Australijan opena, ukoliko želi da se plasira u četvrtfinale. 

- Znam da je Kecmanović imao dva meča po pet setova, to je dobro za mene. Sećam se Majamija, igrao je sjajan meč, ali i ja sam. Znam da će biti rat i moram biti spreman za to. Želeo bih da bude u tri seta, ali moram da budem na najvećem nivou ako mislim da odem dalje - rekao je Španac na konferenciji za medije posle plasmana u osminu finala Australijan opena.

Alkaraz se plasirao u osminu finala pošto mu je Kinez Junčeng Šang zbog povrede predao meč pri rezultatu 6:1, 6:1, 1:0.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Španac se osvrnuo i na Novaka Đokovića. 

- Ono što je važno kako biste bili dobar teniser i razvijali svoj tenis na željeni način je imati radnu etiku i jasan odnos prema tome koliko ste spremni da se borite. To je deo rutine koji odlikuje one najveće kao što je Đoković. Jedino je sa tim stavom moguće napredovati - dodao je Alkaraz.

Na kraju je rekao da je zadovoljan trenutnom formom.

- Osećam se dobro, čini mi se da sve bolje udaram lopticu, da se krećem bolje. Sve je kako treba i nadam se da ću nastaviti da napredujem. Cilj mi je da ostanem na nivou čitave sezone. Posle Vimbldona sam izgubio nekoliko mečeva koje nisam smeo. Ovo je tenis, sve može da se desi. Ne fokusiram se na druge stvari, samo one prave. Prošle godine sam napredovao, a nadam se da ću u ovom delu da ostanem na pravom putu - zaključio je Španac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading