NEKA SE SPREMI TAJ ALKARAZ Kecmanović pun samopouzdanja, najavljuje napad na Top 10

13:12 | 20-01-2024

Tenis 0

Miomir Kecmanović pun samopouzdanja posle plasmana u osminu finala Australijan Opena i najavljuje velike domete.

Miomir Kecmanović
EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Fantastičnu predstavu je noćas pružio Miomir Kecmanović. Izborio je plasman u osminu finala Australijan Opena gde ga čeka Karlos Alkaraz i time najavio velike domete.

Poručio je Kecmanović da će u meč sa drugim teniserom sveta ući potpuno rasterećen.

- Srećan sam što sam opet u drugoj nedelji. Definitivno neće biti lako protiv Karlosa. Igrali smo pre dve godine, on je otad uradio svašta, bio je i broj jedan. Veoma je agresivan, tako osvaja najviše poena, kad je gusto, uvek igra hrabro. Ja ću biti rasterećeniji, igraću opuštenije. Moram na sve da obratim pažnju, moram da budem na sto odsto, ništa manje od toga neće proći.

Priznaje Kecmanović da je imao priliku i ranije da slomi otpor Tomija Pola kojeg je počistio u petom setu sa 6:0.

- U četvrtom je bilo gusto, mislio sam da mogu - kad sam već tu, da dam sve od sebe, a ne da posle razmišljam šta bi bilo kad bi bilo. Bio sam mnogo čvrst u petom setu, a on je pao. Osećao sam da sam imao mnogo prilika na njegov servis, uvek se igralo, ali nisam mogao da prelomim. To me strašno nerviralo, ali se na kraju dobro završilo.

Miomir Kecmanović AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake
 

 

Ne krije Kecmanović da je veoma motivisan da se probije u sam teniski vrh.

- Trenutno mi je glavno što mnogo želim i što sam gladan da se vratim tamo gde sam bio, pa da napravim iskorak. Hoću da probijem, već sam godinama oko 30, 40, 50. mesta, dosta mi je toga, želja mi je da napravim iskorak. Možda će malo da se oseti, ali radio sam mnogo, dokaz su i ova tri meča, spreman sam, osećam se dobro.

Na pitanje da li vidi sebe u Top 10, jasno odgovara:

- Da li vidim sebe? Naravno.

Za kraj je Kecmanović otkrio da mu veoma znači podrška Srba u Melburnu.

- Znači da čuješ svoje ljude, da i dalje veruju. Iako Nole neće igrati, nadam se da će ih biti mnogo i da će mi pružiti podršku. Treba na sve da obratim pažnju, moram da budem na sto odsto - ništa manje od toga neće proći - zaključio je Miomir.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading