DA JE BOLJE NE BI VALJALO Novakov surov odgovor "nevernim Tomama"

07:00 | 22-01-2024

Tenis 0

Ne izgleda dobro, mnogo se namučio u prva dva kola, vidi se da ga stižu godine, nema šta da traži protiv Sinera i Alkaraza, bili su samo neki od komentara na račun igre Novaka Đokovića od početka Australijan opena. A, onda je najveći ikada ponovo sve naterao da postave pitanje "kako je opet ovo uradio"?

Novak Đoković

Istina je da Novak nije potpuno fit u Melburnu, došao je sa manjom povredom zgloba desne ruke, a na sve to nadovezala se i prehlada. Dino Prižmić i Aleksej Popirin su ga dobrano preznojili, a onda je Đoković rešio da upali motore i pređe na prepoznatljiv mod.

Odlična platforma postavljena je u trećem kolu protiv Tomasa Ečeverija. Videlo se da Novak bolje oseća lopticu naročito sa forhend strane. Nije blistao, ali je rutinski slavio i nagovestio ulazak u formu koja mu je potrebna u završnici grend slem turnira.

Na red je došao Adrijan Manarino, Francuz koji je sva tri meča od početka turnira dobio u pet setova. Poslastica za zahuktalog Novaka. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Đoković je slavio sa 6:0, 6:0, 6:3, što je rezultat koji dovoljno govori za sebe. Sve je funkcionisalo besprekorno u igri desetostrukog šampiona "srećnog slema", a posebno raduje čak 17 odserviranih as udaraca. Što više lakih poena početnim udarcem biće od velike važnosti za nastavak turnira.

Novak i Manarino AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake
 

 

Sve i da je Manarino bio potpuno svež, teško da bi svetskom broju jedan otkinuo više od dva gema po setu. 

Deluje Novak sve bolje, prehlada je očigledno prošlost, zglob ne predstavlja problem, pa samim tim je došla i bolja igra. Ušli smo u drugu nedelju grend slema, a tada se Đoković pretvara u zver. Iako su rivali teži, 37-godišnjem srpskom teniseru sve postaje lakše kako turnir odmiče i obično najbolja izdanja ostavi za polufinale i finale.

Sada ga u četvrtfinalu čeka Tejlor Fric. Odmah po okončanju žreba Novakovi navijači su zadovoljno trljali ruke, kada su videli ko su potencijalni rivali u borbi za polufinale. Gotovo podjednake šanse davane su Fricu i Stefanosu Cicipasu, igračima protiv kojih Đoković voli da igra i koji mu prosto "leže". Amerikanac je savladao Grka sa 3:1, što je možda čak za nijansu i bolja varijanta.

Osam puta su se sastali Đoković i Fric i svih osam mečeva dobio je naš teniser. Apsolutni je favorit i ovoga puta i ukoliko se nešto nepredviđeno ne dogodi sve osim rutinske pobede bilo bi iznenađenje.

Zatim bi mogle da uslede prave bitke protiv Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, ali o tom potom.

Za sada sve ide po scenariju koji priželjkuje Novak Đoković.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading