TO ZASLUŽUJE MNOGO VEĆU PAŽNJU Đoković pred meč sa Sinerom govorio o "tabu temi" i podigao veliku raspravu

14:30 | 24-01-2024

Tenis 0

Novak govorio o neobičnoj temi.

Novak Đoković

 

Srpski teniser Novak Đoković u petak igra polufinale Australijan opena protiv Janika Sinera, a pred sam meč Nole je pred medijima govorio o raznim temama gde se dotakao kladionice.

- Na US openu sam pričao o temi kladionica, i primetio sam da se nije pisalo dovoljno o tome. Po mom mišljenju je to tabu-tema koja zaslužuje veću pažnju. U našem društvu brinemo o tome kakva budućnost naš čeka i kakav svet ostavljamo našim mlađim generacijama, a ne želimo da pričamo o temi kladionica, jer su možda i neki viši ekonomski interesi u pitanju. Upravo je otvoreni razgovor na tu temu prvi korak u procesu koji bi mogao da donese pozitivnu promenu po toj temi. To je tema o kojoj volim da iznesem svoj stav u razgovoru sa medijima – bio ja pitan o tome ili nečemu drugom, i koristim priliku da u okviru odgovora ubacim taj element i pokrenem diskusiju po tom pitanju. Postoje teme o kojima volim da razgovaram, a da mediji nisu toliko zainteresovani za njih, i tu stalno igramo neki ples na ’tankoj žici’ sa vašim kolegama. To je priroda današnjih medija i način na koji se informacije prenose širom sveta danas i nastavlja:

- Eto, pre nekog vremena sam video da je jedan američki novinar napisao da Novak otpušta ceo tim i ulazi sa Saudijcima u razne aranžmane. Kada ljudi pokrenu neku priču koja nema veze sa stvarnošću – to može da ti naškodi i napravi veliku štetu i tebi, i brendu, i celom timu – ostavivši vas da morate da se nosite sa posledicama takvog nesuvislog gesta, izmišljotine. Imamo i dugogodišnji primer još jednog novinara iz iste zemlje koji se već godinama bavi jednim teniserom iz Nemačke, a da  se pre toga na sličan način odnosio prema meni. Srećom, to je ređe slučaj u poslednje vreme, ali je svojevremeno ličilo na neprestajnu hajku, želju da se bukvalno stvori konflikt. Ja zaista ne razumem takvo ponašanje, takva nastojanja i ciljeve. Ako zaslužujem da budem kritikovan, pa i na oštriji način – to je sasvim u redu, ali ako neko želi da piše o nečemu, a da pri tom izbegava da mi to kaže u lice – to je onda licemerno i ne volim takve gestove. Nažalost, to se dešava i više puta sam to doživeo u sali za medijske konferencije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading