I BI ČUDO! Grešni(k) Alkaraz kopao jamu Novaku Đokoviću, pa sam u nju upao, sad mu se zbog ovih reči smeje ceo svet

06:30 | 25-01-2024

Tenis 0

Najvećem ikada se nikada ne preti, lekcija je koju nadolazeće generacije nikako da nauče. Greške su sastavni deo kako života, tako i sporta, normalno je da se prave, ali iz njih treba izvući pouke

Alkaraz
EPA-EFE/MAST IRHAM

Novak Đoković ostaje prvi na ATP listi bez obzira na to šta će se do kraja dešavati na Australijan openu. Ipak, u Melburn nije došao zbog toga, već da bi po 11. put osvojio trofej. Iako mu se nesumnjivo brk nasmešio posle eliminacije Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu, kao i svim njegovim navijačima, potrebno je napraviti još dva koraka kako bi se cilj ostvario.

Primetno je da je Alkaraz u padu forme nakon prošlogodišnje titule na Vimbldonu, ali je u Australiju stigao kao jedan od glavnih favorita. Bio je dosta ubedljiv sve do četvrtfinala kada je naišao na Aleksandera Zvereva koji ga je pobedio sa 3:1.

Nemac se kroz iglene uši provukao do plasmana među osam najboljih, čak pet sati duže je na terenu bio od Španca, ali je odigrao odličan meč. Zverev jeste bio na visokom nivou, ali ruku na srce, Alkaraz je odigrao katastrofalno, pa je tako za manje od sva sata Nemac vodio sa 6:1, 6:3, 5:2!

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Bekhned Karlosa Alkaraza bio je užasan, srljao je tim udarcem iz greške u grešku i Saša je to maksimalno eksploatisao. Mnogi igrači izvan prvih 50 na svetu postideli bi se takvog bekhenda. Nije ni forhend funkcionisao kako zna, a i na riternu je mnoge poklanjao. 

Dugo Karlitos nije tako beznadežno izgledao, poslednji put u polufinalu Završnog mastersa u Torinu kada mu je Novak Đoković prepustio svega pet gemova. Ipak, tada je Srbin bio izvanredan, dok sada Zverev nije morao da prikaže najbolji tenis kako bi došao u poziciju da servira za pobedu.

Baš kada je servirao za plasman u polufinale, kod Zvereva su bili primetni prvi znaci nervoze, što je Alkaraz znao da kazni. Uvideo je Karlos da nema šta da izgubi, pustio ruku, pogodio neke spektakularne vinere, naročito u taj-brejku i uspeo da duel uvede u četvrti set.

Karlos Alkaraz EPA-EFE/MAST IRHAM
 

 

Ali, i u tom delu igre videlo se da Alkaraz ne oseća lopticu i da je Zverev taj koji kontroliše dešavanja na terenu. U finišu je španski teniser odigrao još jedan užasan gem, a Nemac je to ovoga puta iskoristio i nije propustio priliku kao što je to bio slučaj u trećem setu.

Tako u polufinalu imamo (ne)očekivane parove. Sa jedne strane Novak Đoković i Janik Siner, a sa druge Danil Medvedev i Aleksander Zverev. 

Legendarni Rod Lejver je rekao kako samo čudo može da zaustavi Novaka i osujeti ga u nameri da ponovo trijumfuje na Australijan openu, da bi Alkaraz posle pobede nad Miomirom Kecmanovićem poručio kako je on to čudo.

I zaista bi čudo! Svi su već videli finale Đoković - Alkaraz, ali je Karlitos opet posustao kada je bilo najvažnije. 

Poleteo je Španac, a nije mu prvi put da to uradi i opet mu se obilo o glavu, jer ko visoko leti, obično nisko pada.

Na Novaku je sada da pobedi Sinera (što u prevodu sa engleskog znači "grešnik"), a onda u finalu još jednom potvrdi dominaciju, a Alkaraz neka sledeći put za početak dođe u poziciju da se uopšte suprotstavi najvećem ikada, pa neka posle priča kako je on nekakvo čudo.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading