ALKARAZ OD TADA NE MOŽE DA SE OPORAVI Španac ne prikazuje sjajne partije, a za sve je "kriv" Novak, Srbin mu je bolna tačka

19:21 | 24-01-2024

Tenis 0

Karlos Alkaraz je izgubio u četvrtfinalu Australijan Opena sa 3:1 u setovima od Nemca Aleksandera Zvereva i tako šokirao veliki broj svojih navijača koju su navijali za potencijalno finale sa Novakom Đokovićem

Karlos Alkaraz
EPA-EFE/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Španski teniser Karlos Alkaraz nikako da pronađe onu pravu formu i plasira se u završnice onih najvećih teniskih turnira. 

Ovaj put doživeo je šokantan poraz od Aleksandera Zvereva u četvrtfinalu Australijan Opena, pa tako neće biti u prilici da se bori za trofej u Melburnu. 

Mnogi se pitaju šta se to dešava sa Špancem od koga celokupna teniska javnost očekuje velike rezultate, a mnogi ga vide kao naslednika "velike trojke." 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

No, krenimo redom. 

Prva polovina prošle 2023. godine bila je sjajna za Alkaraza. Osvajao je redom Argentina Open, potom masters u Indijan Velsu, Barselonu, pa onda i Madrid, dok je Australijan Open preskočio zbog povrede. 

NOLE SE JAVIO ZBOG PROMENE NA TENISKOM TRONU Evo šta je rekao Đoković, o njegovom komentaru bruji teniska planeta

Zatim, na Rolan Garosu stigao je do polufinala, gde je upravo od Novaka izgubio. 

Potom, iznenadio je Đokovića i osvojio trofej na Vimbldonu! 

U tom trenutku, čitava teniska planeta je videla Alkaraza kao novog teniskog kralja, Novakovog naslednika, ali...

Onda smo došli do mastersa u Sinsinatiju i onog čuvenog meča koji je Španac igrao u finalu turnira u Ohaju protiv Novaka. 

Alkaraz je dobio prvi set sa 7:5, a imao je i brejk prednosti u drugom. Svi su tada mislili da Novak neće izdržati i da će  izgubiti i ovo finale od Alkaraza. Takođe, bila je nesnosna vrućina tog dana koja je pravila probleme finalistima, pogotovo 16 godina starijem Novaku. 

Međutim, Đoković je mnogo puta dokazao da je najbolji onda kada je to najneophodnije, vratio je brejk, potom u taj-brejku drugog seta spasao i meč loptu, da bi na kraju slavio sa 2:1 u setovima, a sva tri su odigrana u taj-brejku. 

Taj meč je svima pokazao da Novaka nikada ne treba otpisivati, a to je ujedno bio možda i najbolniji poraz za Alkaraza u njegovoj dosadašnjoj karijeri. 

Nekako deluje da od tog trenutka Španac "ne može da se sastavi" i ostvari još neki briljantan rezultat, poput te titule na Vimbldonu. 

Imao je priliku da pobedi najvećeg tenisera sveta u još jednom finalu, ali nije uspeo... 

Od tog trenutka, Alkaraz ne samo što nije osvojio novi trofej, nego nije ni stigao do finala nekog turnira! 

Tako da, nema sumnje da je baš to finale Sinsinatija i ispuštena pobeda protiv Novaka uticala na ove nešto slabije partije koje Alkaraz trenutno pruža.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading