"AKO IM TO POMAŽE..." Novinari pitali Beloruskinju o potencijalnom finalu sa Ukrajinkom, a ona ih sve POKLOPILA ODGOVOROM

18:10 | 25-01-2024

Tenis 0

Arina Sabalenka će se u subotu u 9:30 na Rod Lejver areni suočiti sa izazovom odbrane titule na Australijan openu, a njen protivnik u finalu biće debitant u Grend slem završnicama, Kineskinja Ćinven Ženg.

Arina Sabalenka
Printskrin: Youtube/Australian Open TV

Sabalenka je stigla do finala savladavši Amerikanku Koko Gof sa 7:6, 6:4 u "finalu pre finala", osvetivši joj se za poraz u finalu US Opena. Beloruska teniserka je sačekala rezultat meča između Ukrajinke Dajane Jastremske i Kineskinje Ćinven Ženg kako bi saznala svoju protivnicu.

Tokom konferencije za medije, dok je Sabalenka odgovarala na pitanja novinara, Ženg i Jastremska su se borile za mesto u finalu.

Novinari su više puta postavljali pitanja o potencijalnom susretu sa Jastremskom, posebno naglašavajući specifičnosti takvog duela, uključujući i odsustvo uobičajenog rukovanja i zajedničkog fotografisanja zbog činjenice da je Sabalenka Beloruskinja, a Jastremska Ukrajinka.

Ovo su reči koje će NALJUTITI NOVAKOVE FANOVE: Čuveni teniski stručnjak tipovao na Sinera protiv Đokovića

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sabalenka je naglasila da je to ne zanima i da se ne bavi van sportskim okolnostima koje ne utiču na tenis.

- Ako to bude Jastremska, ona je sjajna igračica, igrali smo mnogo mečeva, ima jak borbeni duh, zaslužila je da bude u finalu Grend slema, bori se za svaki poen. A van terena, ne zanima me to. Znam da me poštuje kao igračicu, za ostalo me nije briga. Ja sam ovde da igram tenis, ne za ostalo, biću srećna ako budem imala novu borbu s njom, rekla je Arina i nastavila:

- Sa Žengovom sam igrala samo jednom, ali smo mnogo puta trenirale. Baš smo ovde trenirale pre turnira i igrale smo sjajan tenis, ona je veoma dobra devojka, igra sjajno, biće velika bitka ako budemo igrale u finalu.

Ipak, novinari nisu odustajali od pitanja oko potencijalnog duela sa Ukrajinkom.

- Ja poštujem njen izbor, poštujem izbor i ako im to pomaže i nešto što im treba, ja sam srećna zbog toga. Ne zanima me. To je Grend slem finale, idem da uradim najbolje, ako su Jastremska ili Ženg, nije bitno, to je tenis, nije reč o nečemu drugom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading