NAVIJAČI NOVAKA ĐOKOVIĆA GRME ZBOG OVOGA Skandalozan potez Australijan opena, i Nadal je umešan u celu priču?

09:48 | 26-01-2024

Tenis 0

Svi postavlaju samo jedno pitanje

Đoković, Federer i Nadal
EPA-EFE/ANDY RAIN

Janik Siner je prekinuo dominaciju Novaka Đokovića na Australijan openu i pobedio ga sa 3:1 u polufinalu.

Bio je ovo treći uzastopni meč koji je Novak igrao u dnevnom terminu po tamošnjem vremenu. Postavlja se pitanje, zašto je Đoković, branilac titule, rekorder Australijan opena i trenutno prvi reket sveta morao na teren već u 14.30 časova prema vremenu u Melburnu!?

Logičan odgovor na to je da je Novak igrao dan ranije i da je zato dato više vremena Saši Zverevu i Danilu Medvedevu da se spreme za meč u večernjem terminu, ali čuđenje ostaje posebno zbog jednog podatka. Svih 10 dosadašnjih polufinala Novak je odigrao u večernjem terminu prema vremenu u Melburnu, a trebalo bi naglasiti da u velikoj većini on nije bio "povlašćen" time, jer uopšte i nije bilo dnevnog termina.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Tu mnogima nerazumnu odluku, da se popodne igra za finale, Australijan open doneo je od turnira 2022. godine, kada je Rafael Nadal u ranu zoru pobedio Matea Beretinija, a dan kasnije savladao Medvedeva u finalu na pet setova, dok je Novak bio deportovan. Sve do tada, polufinala su igrana različitim danima, a ovog januara je apsolutno bilo prostora za to, jer je turnir počeo najranije do sada, u nedelju, a ne u ponedeljak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading