ODGOVOR ITALIJANA IZNENADIO SVE Siner dobio pitanje o Novaku posle osvojene titule, reči Janika odjeknule belim sportom

16:20 | 28-01-2024

Tenis 0

Italijanski teniser Janik Siner kaže da je lep osećaj osvojiti Australijan open kada u žrebu ima toliko dobrih igrača

Đoković i Siner
AP Photo/Andy Wong

 

Siner je u finalu slavio protiv Danila Medvedeva sa 3-2 u setovima, te tako osvojio prvi Grend slem trofej. 

Janik je upitan u kom trenutku je shvatio da je stvoren za velika dela. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Upoznavao sam svoje telo sve više, svoj tim, ovo je bio važan korak za mene. Probali smo prošle godine da imamo neke rezultate. Počeo sam dobro na turnirima u dvorani, onda Indijan Vels, Majami, polufinale i finale. Onda samo u Monaku stigao do polufinala. Zatim polufinale Vimbldona. Imao sam veoma dobre rezultate. Mislim da me je to nateralo da verujem da mogu da se takmičim sa najboljim igračima na svetu. Moram sada da procesuiram, pobeda nad Novakom i Danilom, to su teški igrači za pobediti... Ovo je sjajan momenat za mene i moj tim. Znamo da moramo da napredujemo ako želimo da imamo još prilika za veliki trofej. Ovo je naporan proces, rad - rekao je Siner. 

LJUDINA NOVAK Đoković se oglasio nakon finala Australijan opena, poslao poruku na italijanskom

Na kraju, Sinera su pitali da li je još posebniji osećaj trijumfovati na turniru na kojem je Novak imao toliko uspeha, usput ga i pobediti na putu do trofeja. 

- Svakako je posebno, jer je veliki trofej. Poseban je osećaj kada vidite velika imena u žrebu, osvojite turnir. Osećam se privilegovano što sam uopšte u žrebu i pokušavam da pobedim druge igrače. Što više ideš napred, vidiš sve manje ljudi u svlačionici, kuhinji. Osećaš se kao 'Okej, igram dobar turnir'. Takav osećaj sam imao u poslednja tri kola, jer je nakon četvrtfinala baš prazno. Stvarno je dobar osećaj - kazao je Siner.

Italijan je tako postao prvi igrač posle Novaka i Rodžera Federera koji je u poslednja tri meča na Grend slem turniru pobedio Top 5 igrače. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading