BRUTALNE REČI NOVAKOVOG BIVŠEG TRENERA Dolazi do smene generacija, ali Đoković ide po 30 grend slemova

12:47 | 29-01-2024

Tenis 0

Bogdan Obradović govorio o porazu Novaka Đokovića na Australijan openu

Novak Đoković posle poraza od Janika Sinera
EPA-EFE/MAST IRHAM

Novak Đoković nije uspeo da po 11. put u karijeri podigne pehar na Australijan openu pošto ga je zaustavio Janik Siner, kasniji šampion ovog grend slem turnira, a poznati srpski trener Bogdan Obradović podseća da ne treba da je i ovo znak da dolazi do "smene generacija" u tenisu. 

- Mi smo uvek sigurni da će Novak Đoković osvojiti svaki turnir. Čestitamo mu na impresivnom dostignuću - danas beleži 410 nedelja na prvom mestu ATP liste, dok je Federer dostigao 310 nedelja. Ovo je retko viđeno u svetu sporta, da trojica igrača vladaju skoro dve decenije i da zajedno osvoje gotovo 90 odsto titula. S druge strane, primetno je da dolazi do smene generacija, jer su se pojavili mnogi mladi igrači koji su sazreli da pokažu da, kada im se pruži prilika, mogu da osvoje značajne turnire. To je trenutno ono što se dešava u tenisu - nova generacija mladih talenata preuzima primat i aktivno se bori za vrhunske rezultate - kazao je Obradović na "K1" i potom dodao na šta misli. 

- Zverev je dobro odigrao u Australiji, pa Medvedev, Siner, Alkaraz... Sa te strane, polako se oni ređaju iza Novaka, što za njega sigurno i predstavlja pritisak. Kada pogledamo prvih top 20, svi oni mogu svašta da naprave u budućnosti - poručio je nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije i dodao da je Siner oko sebe okupio odličan tim i da mu je to mnogo pomoglo. 

JEDAN NOLETOV PORAZ POKRENUO JE LAVINU Da li je počela nova era belog sporta? Poznati stručnjak stavio tačku na sve priče

Na pitanje koliko će Novak još igrati, Obradović kaže: 

- Mislim da je Novak mislim odavno prevazišao i svoje lične snove, nakon svih rekorda koje postigao i titula koje je osvojio. Mislim da on nema više snage da o tome razmišlja. Nekako i dalje imam cifru od 30 grend Slemova da će Novak osvojiti, bez obzira na ovo finale", zaključio je Obradović i dodao da Đoković sigurno može još da igra jer iako mu je 37 godina, njegovo telo je "mnogo mlađe". 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading