MEDALJA KOJU SANJA CELA NACIJA Novak Đoković predvodi listu potencijalnih učesnika na Olimpijskim igrama

21:23 | 30-01-2024

Tenis 0

Samo zlato sa OI nedostaje Novaku u prebogatoj riznici trofeja

Novak Đoković
Tanjug/Ap

Sa 7360 poena na kontu, najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, predvodi listu potencijalnih učesnika na Olimpijskim igrama u Parizu. Uz Novaka, jednom nogom u "gradu" svetlosti su i Janik Siner, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Saša Zverev i ostali iz 15 najboljih na svetu.

Na Igrama u Parizu, direktno učešće obezbediće 56 najbolje rangiranih tenisera u periodu između sredine juna 2023. i 10. juna 2024.

Svaki Olimpijski komitet, dobiće četiri mesta u muškom singlu, a ukoliko određena zemlja ima više igrača koji zadovoljavaju kriterijume, četiri najbolje plasirana će u "grad svetlosti".

Takođe, jedan od uslova je i da je igrač u periodu između prošlih i ovih OI, barem dva puta bio u sastavu Dejvis Kup selekcije, ali postoje i izuzeci od tog kriterijuma. Od preostalih osam mesta, četiri je namenjeno zemljama iz Azije, Afrike i Severne Amerike (Pobednik i drugolasirain sa Panameričkih igara 2023, osvajači Azijskih igara 2022. i Afričkih 2023).

Još četiri vize za Pariz, biće raspoređeno na zemlju domaćina (Francuska), dva idu u ruke bivših osvajača zlatne medalje ili grend slem titule dok je još jedna rezervisana za tzv. "Mesto univerzalnosti".

Ne računajući Novaka, od tenisera iz Srbije, među top 50 su i Laslo Đere (26) i Miomir Kecmanović (46).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading