ŠTA OVO TREBA DA ZNAČI? Poznati teniser otkrio zašto je Đoković izgubio od Sinera na Australijan openu

09:23 | 31-01-2024

Tenis 0

Nekada poznati igrač istakao je da je Novak prvi put "izgledao starije".

Novak Đoković posle poraza od Janika Sinera
EPA-EFE/MAST IRHAM

 

Nekadašnji francuski teniser Arno Klemon pričao je nakon Australijan opena o Novaku Đokoviću i teniserima generalno.

Nekada poznati igrač istakao je da je Novak prvi put "izgledao starije".

- Uvek smo se pitali ko bi mogao da pobedi Đokovića na tvrdoj podlozi i travi. Sada ga je igrač upravo tri puta pobedio na tvrdoj podlozi. Doveden je u pitanje način na koji vidimo Đokovića. Prvi put nam je u Melburnu delovao malo starije. Jasno je da postoje dva, tri momka koji vam mogu stati na put na grend slemu jer su u stanju da vas zaustave u važnim trenucima - rekao je Klemon.

I pored poraza veruje da Srbin može da uzvrati udarac u nastavku sezone.

- Naravno da Đoković može da ispravi stvari. Ali, ako uzmemo kraj 2023. i početak 2024, Siner ga je pobedio u mečevima koji su zaista bitni, u Dejvis kupu i Melburnu. Sada kada je pobedio u pet setova, zna da može da ponovi.

Italijan je pokazao da je spreman za velika dela.

- Ako je postojao igrač koji može da napravi iznenađenje onda je to on. S obzirom na njegov nivo 2023. i njegov napredak, bilo je jasno da više nije u istoj kategoriji. Na kraju godine se pridružio klanu četvorice, koji čini sa Novakom Đokovićem, Karlosom Alkarasom i Danilom Medvedevim. Top 4 je daleko iznad ostalih. Više ga ne stavljam u istu kategoriju sa Stefanosom Cicipasom, Sašom Zverevim i Rubljovom. Još uvek ne vidim te momke kako podižu grend slem trofej.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading