PROBLEM JE VEĆI NEGO ŠTO IZGLEDA Da li je Novaku Đokoviću meč protiv Sinera bio poslednji?

07:00 | 04-02-2024

Tenis 0

Srbija kroz plej-of traži opstanak u svetskoj grupi

Đoković i Siner

 

Teniska reprezentacija Srbije eliminisana je u kvalifikacijama za završni turnir Dejvis kupa pošto je izgubila od Slovačke u Kraljevu sa 4:0.

Jasno je da je Srbija bez najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića potpuno druga ekipa, ali na svom terenu izgubiti od selekcije kojoj je Aleks Molčan, 122. reket sveta, najbolje rangirani igrač, veliki je debakl.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Slovaci će tako igrati u grupnoj fazi Svetske grupe Dejvis kupa, dok će Srbija igrati za opstanak, a mečevi su na programu u septembru. 

Problemi u našem tenisu su brojni i moraju što pre da se rešavaju, a vrlo je moguće da Novaka više nećemo gledati Dejvis kupu.

Đoković će u maju proslaviti 37. rođendan, a ove godine mu je prioritet svih prioriteta napad na zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Raspored je jako zgusnut, sezona naporna i nema dileme da će Novak pažljivo birati na kom turniru će nastupati.

Olimpijske igre su između Rolan Garosa i Vimbldona (šljaka, trava, pa opet šljaka), što je dodatno otežavajuća okolnost svim teniserima, pa i Đokoviću. 

Veliko je pitanje u kakvom će stanju, što mentalno, što fizčki, biti naš as posle ta tri velika događaja.

Na sve to, u septembru se igra i US Open gde Đoković brani titulu. Prošle godine je Novak svim srcem želeo da Srbiji ponovo donese "salataru" na koju čekamo još od 2010. Uprkos napornoj sezoni iza sebe u kojoj je osvojio tri grend slema i Završni masters, bio je na raspolaganju Viktoru Troickom u Malagi. Imao je ogromnu želju i u njoj je izgoreo.

Novak Đoković EPA-EFE/Daniel Pérez
 

 

U četvrtfinalu je rutinski savladao Kamerona Norija, ali je onda u polufinalu naišao na sjajnog Janika Sinera. Imao je Đoković tada tri vezane meč lopte, ali je usledio kolaps, Italijan je spasao sve tri i došao tada do najveće pobede u karijeri.

Pokušao je Novak da se u dublu zajedno sa Miomirom Kecmanovićem iskupi, ali ostao je bez snage, a Srbija bez finala Dejvis kupa.

Mnogi su mišljenja da je to bila poslednja šansa ove generacije da dođe do salatare, a nakon debakla protiv Slovačke ta tvrdnja deluje još realnije.

Veliko je pitanje hoće li Đoković biti u stanju da igra u plej-ofu za opstanak i sve je veća bojazan da mu je meč protiv Janika Sinera bio poslednji kada je reč o Dejvis kup reprezentaciji Srbije.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading