"POBEDA NAD SRBIJOM JE FANTAZIJA" U Slovačkoj fešta nakon ubedljivog trijumfa protiv "orlova"

15:29 | 04-02-2024

Tenis 0

Opravdana euforija u redovima selekcije koja je nanela bolan poraz našem timu.

Miomir Kecmanović
ATA Images

Teniska reprezentacija Srbije, koja se smatra jednom od najboljih, doživela je iznenađujući poraz od ekipe Slovačke u Kraljevu, rezultatom 0:4, te će se u septembru suočiti sa izazovom borbe za opstanak u Svetskoj grupi.

Ovaj neočekivani ishod izazvao je iznenađenje kako među igračima tako i među samim Slovacima, dok se atmosfera u pobedničkom timu ocenjuje kao izuzetna, što potvrđuju izjave nakon ovog impresivnog podviga.

SRBIN NE ŽELI DA PREPUSTI TENISKI PRESTO Evo kako Novak i dalje može da ostane svetski broj jedan

Dejvis kup FOTO TANJUG/ TSS/ Srđan Stevanović/ bg
 

Igor Zelenaj, stručnjak za dubl u slovačkom timu, istakao je da će ovu pobedu pamtiti do kraja života, naglašavajući značaj postignutog trijumfa.

– Sjajno je što smo konačno prekinuli niz poraza. Pobeda od 4:0 u Srbiji je fantazija. Prolazak na završni turnir je utoliko lepši što nismo bili favoriti u Kraljevu. Posle meč lopte u dubl meču, osetili smo neverovatnu euforiju. Te trenutke nećemo zaboraviti do kraja života – istakao je Zelenaj.

Selektor pobedničke ekipe istakao je ključnu ulogu pobeda u pojedinačnim mečevima, čime su postavljene osnove za konačan trijumf.

– Dali smo 120 odsto. Klajn je odlično počeo i pomogao Aleksu Molčanu da bude žešći u duelu protiv Lajovića. Iako je izgubio prvi set, posle je savladao svog protivnika. Borio se i napravio dobar posao. Hteo bih da istaknem ceo tim. Svi su verovali u pobedu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading