ALKARAZ ILI SINER? Ko će biti Đokovićev naslednik

17:40 | 04-02-2024

Tenis 0

Budućnost tenisa je svetla i posle ere Novaka Đokovića

Siner i Alkaraz
EPA-EFE/WU HAO

Poraz Novaka Đokovića od Janika Sinera u polufinalu Australijan opena i dalje je teniska tema broj jedan. Mnogi su to označili kao početak kraja jedne ere. Grend slem u Melburnu mogao bi da posluži kao svojevrstan prozor sa kog se vidi kako će izgledati tenis kada Novak završi karijeru.

Đokovićevi najveći rivali nalaze se u potpuno različitim formama. Siner igra tenis života, dok je Karlos Alkaraz u velikom padu. Ipak, kao što se Novak ne sme otpisati, neozbiljno bi bilo to uraditi sa španskim teniserom.

Alkaraz je pokazao da zna kako da se nosi sa pritiskom, ali su ga povrede i finale Sinsinatija sa Novakom poremetile i pola godine nije igrao finale.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sada će Janik biti pod velikim pritiskom i biće zanimljivo kako će izgledati na narednim turnirima.

Španac je mlađi dve godine i mnogo pre Sinera je napravio veliki iskorak, pa je tako sa samo 18 godina osvojio US Open, a mentalnu snagu i zrelost pokazao je prošle godine u finalu Vimbldona kada je pobedio Đokovića.

Za sada ima jedan grend slem više od Sinera. Ukupno su se sastali već osam puta i rezultat je 4:4! Mnogi već sada njihovo rivalstvo porede sa onim koje su imali Đoković i Rafael Nadal. Neki kažu da je Karlitos Rafin naslednik, a Siner Novakov.

Karlos Alkaraz EPA-EFE/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
 

 

Obojica odlično igraju na svim podlogama, a Alkaraz je to demonstrirao prošle godine na Vimbldonu kada je osvojio trofej iako su se mnogi pribojavali da neće moći da se prilagodi travnatim terenima.

Karlitos je talentovaniji, to što on može da pogodi i iz kakvih sve pozicija zaista je impresivno, a imuni nisu ni Novak ni Rafa koji takve poteze često nagrade aplauzom.

Sa druge strane, deluje da je Janik posvećeniji i da će učiniti sve kako bi bio na vrhu. Đoković je recimo promenio režim ishrane i postao to što jeste, Siner će možda slično uraditi.

Siner, najvećim delom zbog visine, ima bolji servis od Kalrosa, na riternu je Janik mnogo radio u poslednje vreme, ali je Španac tu u prednosti.

Janik Siner EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
 

 

Što se tiče forhenda, Alkaraz je tu blizu Nadalovog nivoa, barem tako smatra Mats Vilander, dok mu je bekhend ranjiviji nego Sinerov.

U ofanzivi je Italijan u prednosti, ali je defanziva Alkarazova jača strana.

Nema dileme da će njih dvojica preuzeti primat u sezonama koji slede i da će njihovo rivalstvo obeležiti novu eru tenisa.

Sada se samo postavljaju pitanja kako će se Siner boriti sa pritiskom i kada će se Alkaraz vratiti u formu?

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading