MESI U MAJAMIJU, OSTALI U ARABIJI, A NOVAK... Francuz u neverici zbog onoga što radi Đoković

22:22 | 06-02-2024

Tenis 0

U ovim godinama svi igraju lošije, a Đoković osvaja grend slemove i prvi je na svetu

Novak Đoković
Tanjug/Ap

Francuski teniser Rišar Gaske ima 38 godina i daleko je od nivoa igre na kom je bio kada se nalazio u prvih deset na svetu i sada je tek 131. na ATP listi. 

Svestan je da u ovim godinama i ne može mnogo bolje i da je najbolji teniser svih vremena Novak Đoković zapravo "anomalija".

- Jasno je da sa 37 godina moram da igram lošije nego ranije. Osim Đokovića, koji osvaja najveće trofeje sa skoro 37 godina. Mesi igra u Majamiju, ostali u Saudijskoj Arabiji, a Novak je prvi na svetu - rekao je nekadašnji svetski broj sedam i nastavio:

- Ne mogu da shvatim kako neko može da bude tako jak u tom dobu. Sa 37 ili 38 godina normalno je da ne budeš tako dobar kao sa 25. Nikada nisam mislio da ću igrati kada napunim 38. To je nezamislivo - realan je Francuz.

Tokom karijere koja traje od 2002. godine nikada nije dobacio do grend slem finala. U Australiji je četiri puta igrao u osmini, na Rolan Garosu mu je najveći domet četvrtfinale 2016, vimbldonska polufinala igrao je 2007. i 2015. godine, a na US openu se među najbolja četiri našao 2013.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading