FEDERER SE OBRUŠIO NA NOVAKA Švajcarac izjavom o Srbinu digao prašinu i uzburkao tenisku javnost, Đoković mu ovo nikad neće zaboraviti

11:53 | 08-02-2024

Tenis 0

Čuvena izjava Rodžera Federera na račun Novaka Đokovića o kojoj se i dan danas priča u teniskim krugovima...

Đoković i Federer
EPA-EFE/ANDY RAIN

Švajcarski teniser, Rodžer Federer, nebrojeno puta je dokazao na terenu da je jedan od najboljih igrača ikada u belom sportu. 

Osvojio je 20 grend slem titula i sa pravom je deo "velike trojke" uz Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Nole trenutno u svom vlasništvu trenutno ima 24 slema, dok je na Rafa na brojci od 22. 

Ali, bez obzira što je pravi virtuoz na terenu, Federer je nekoliko puta prilikom davanja izjava u nešto ranijem periodu karijere znao da pokaže određenu dozu nepoštovanja prema Novaku. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ARAPI SMISLILI LUKAV PLAN Đoković bi mogao da dobije kaznu ATP-a zbog jedne odluke, ali...

Takva situacija dogodila se sada već davne 2009. godine na Australijan Openu. Tada je Novak zbog nesnosnih vrućina bio primoran da preda meč Endiju Rodiku u četvrtfinalu Melburna pri rezultatu  6:7, 6:4, 6:2, 2:1 u korist Amerikanca. 

Novinar je tada upitao Rodžera da prokomentariše to, a Federer je rekao: 

- Događalo se Đokoviću to i ranije. Nije on baš momak koji nikad ranije nije odustao u karijeri. Razočaravajuće je to videti kada igraju dvojica vrhunskih igrača i onda jedan od njih preda. 

Odustao je u Monaku prošle godine protiv mene zato što ga je bolelo grlo. To je vrsta stvari zbog kojih se zapitaš. Ja sam praktično samo jednom u karijeri odustao nedavno u Parizu protiv Blejka, kada nisam mogao da se krećem zbog leđa. Mislim da ga je Endi Rodik doterao dotle i da bi verovatno svakako dobio meč. Endi je zaslužio da pobedi - rekao je tada Federer i izazvao pravu ljutnju među Novakovim navijačima. 

Komentari(0)

Loading