ZA NOVAKA TVRDI DA JE NAJVEĆI, A FEDERERA I NADALA NOSI U SRCU Rafi je naneo bolan poraz, izvukao se iz pakla alkohola i depresije, a sada je rečima o Đokoviću sve iznenadio

18:40 | 08-02-2024

Tenis 0

Bio je jedan od najperspektivnijih tenisera

Puj i Novak
EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena i tu dileme nema, a sa tim je saglasan i Francuz Luka Puj, koji je našeg asa uporedio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

- Za mene je najveći Đoković. Federer je u srcima ljudi, zbog aure, onim čime odiše, klase, karaktera… Ali u jednom trenutku govorimo o GOAT-u, pričamo o rezultatima, statistici. Za mene je Đoković najveći igrač svih vremena. Kada sam bio klinac, u mom srcu je bilo više Federera i Nadala, jer sam odrastao uz njih - rekao je Puj.

Francuz je otkrio i zašto se divi Đokoviću, koji i u poznim igračkim godinama uspeva da osvaja najveće titule.

- Ono što Novak radi danas. Nastavlja da se razvija u tim godinama, to je neverovatno, za divljenje.

Đoković je i dalje prvi na ATP listi, drži gotovo sve relevantne rekorde u tenisu, a trenutno je na 24 grend slem titule.

Što se tiče Puja, najbolji plasman mu je bilo 10. mesto 2018. godine, a najveći uspeh na grend slemu mu je polufinale Australijan opena dve sezone ranije, dok je najveću pobedu u karijeri ostvario protiv Nadala u osmini finala US Opena 2016. godine.

Pre nekoliko godina, Puj je imao problema sa alkoholizmom i depresijom.

- Počeo sam da imam mračniju stranu i padam u depresiju zbog koje sam spavao samo sat vremena uveče. Uz to sam i pio. Budio bih se sa natečenim očima. Trener bi me svako jutro pitao da li spavam, a ja sam ga lagao. Da sam alergičan na polen, travu - rekao je Puj prošle godine.

Napravio je i pauzu u karijeri.

- Bio sam u lošoj fazi, odlučio sam da kažem da je dosta. Zbog mentalnog zdravlja sam morao da se povučem. Ipak, vratio sam se. Igram, dobijam mečeve, sa ciljem da ispunim san i takmičim se na Olimpijskim igrama u Parizu - priznao je Puj.

Kada su problemi počeli, napustio je društvo stotinu najboljih igrača sredinom 2021. godine i mučio se na čelendžerima. Međutim, od 2023. ponovo beleži bolje rezultate, trenutno ima 29 godina i zauzima 313. mesto na ATP listi.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading