TUGA Preminuo legendarni teniser i član Kuće slavnih, sve je krenulo od US opena

15:22 | 11-02-2024

Tenis 0

"Beli sport" je ostao bez još jednog velikog imena.

loptica
Shutterstock

Kako su javili mediji iz Sjedinjenih Američkih Država, tamošnja nekadašnja teniska legenda, Leni Simpson, preminula je u 76. godini.

Leni Simpson je pažnju na sebe skrenuo kao student univerziteta Istočni Tenesi, sa kojim je svojevremeno stigao do polufinala NCAA turnira. Zanimljivo je da je, kada je postao profesionalac, izabrao je "World Team Tennis" umesto ATP tura.

Takođe, u vreme kada se bavio "belim sportom", u SAD je vladala rasna neravnopravnost, pa je veliki "bum" bilo njegovo pojavljivanje u vrhunskom tenisu.

U izložbu Međunarodne kuće slavnih tenisa je bio uvršten 2011. godine, da bi tri godine kasnije postao i član Kuće slavnih za afro-američke tenisere.

 

Kada je okončao profesionalnu karijeru, počeo je da se bavi dobrotvornim radom, pa je prikupljao novac za pomoć ugroženima, kao i deci koja su želela da se bave tenisom, ali nisu u mogućnosti.

Leni Simpson je, između ostalog, bio i najmlađi teniser koji se nadmetao u prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država, što je takmičenje koje je kasnije postalo US open.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading