ZBOGOM, MRZITELJU Tukao se sa Đokovićem, bio u zatvoru, drogirao se, a sada je završio karijeru

11:31 | 12-02-2024

Tenis 0

Jedna od najkontroverznijih ličnosti u svetu sporta je okačila patike o klin.

Novak Đoković i Ernests Gulbis
Xinhua / Eyevine / Profimedia

Kao mladić je obećavao, mogao je da postane vrhunski teniser, ali su mu skandali bili preči. Ernests Gulbis je više poznat kao neko ko je pravio probleme van terena, nego po uspesima na njemu. Sada je odlučio da okonča igračku karijeru i to posle dve decenije bavljenja "belim sportom". Ovaj kontroverzni Letonac ima 35 godina.

Zanimljivo je da je Gulbis kao 12-godišnji dečak upisao akademiju Nikole Pilića u Minhenu, školu tenisa koju je pohađao i Novak Đoković. Njih dvojica se zapravo veoma dobro poznaju baš iz tog perioda, ali se nikada nisu slagali. Štaviše, često se dešavalo da između njih izbije fizički sukob, o čemu je svojevremeno govorio Rumun Kozmin Georgesku, inače još jedan član slavne akademije:

- Sve je krenulo naopako kada je stigao Letonac Ernests Gulbis. Bili su potpuno različiti karakteri, on i Đoković. Nisi mogao da ih skloniš sa terena ni posle šest, sedam sati treninga, ali po svemu ostalom su bili potpuno drugačiji. Često su bili u sukobu. Lomili su rekete, svađali se i stalno su se tukli. Obojica su bili jako ambiciozni i ponosni, pa su se svađe često rešavale fizičkim obračunom - rekao je Georgesku za rumunske medije.

Gulbis je jednom prilikom otvoreno rekao da ne voli Novaka:

- Postoji nekoliko igrača koje ne volim. Ne volim Novaka iako se znamo od kada smo imali 12 godina. Tada je bio običan dečak. Promenio se posle prvog velikog trijumfa. To vidim u njegovim očima. Sada nas gleda drugačije. Istina, nikada nismo imali ni jedan konflikt, ali osećam promenu u njegovoj ličnosti. Ne volim takve ljude. Volim osobe sa jakim personalitijem. One koje se ne menjaju zbog uspeha ili zarađenog novca. Zbog ovoga se ja trudim da budem pažljiv i da se ne promenim.

Pored toga što je nezgodnog karaktera, Gulbis se i drogirao, pa je tako izrazio nezadovoljstvo što teniseri na turniru u Roterdamu, gde je marihuana legalna, ne smeju da je konzumiraju. Isto tako, nije mu strano ni da koristi usluge prostitutki, a zbog jedne je čak završio u zatvoru. To mu nije teško palo:

- Kada upoznam devojku, ne pitam je čime se bavi, da li je frizer ili nešto slično. Samo se upoznamo, ponekad i one ne pitaju mene čime se ja bavim. Ako me pita, ja slažem. Kažem da sam muzičar ili tako nešto. Odjednom je došla poliicija i odvela me je u zatvor gde sam proveo noć. Uznemiren sam zbog vlasti u Švedskoj, ali bilo je zabavno, svako mora po jednom da ode u zatvor.

Što se tiče igračkih uspeha, u karijeri je osvojio šest titula mastersa serije 250, a bio je i na 10. mestu ATP liste, a što se nastupa na Grend slemovima tiče, jednom je igrao polufinale Rolan Garosa. Zaradio je 7.700.000 dolara u karijeri.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading