POHLEPNI FEDERER Ovako se Rodžer ophodi prema zaposlenima, jedno priča, a drugo radi

16:43 | 15-02-2024

Tenis 0

Francuski mediji žestoko napali Švajcarca, tačnije njegov brend "On"

Rodžer Federer
Tanjug/Ap

Nekadašnji švajcarski teniser Rodžer Federer našao se na meti kritika francuskih novinara. Naime, njima se ne sviđa što brend „On“, koji je delom u vlasništvu Švajcarca, svoje proizvode izrađuje u Vijetnamu i posle toga od kupaca zahteva previsoku cenu.

Iako Federerova reputacija nikada nije ugrožavana tokom njegove karijere, njegov odnos prema novcu je privukao pažnju poslednjih godina. "Le Mond" kritikuje poslovnu praksu Rodžera Federera i optužuje ga za pohlepu.

U kritikama teniske zvezde, francuski dnevnik se poziva na članak portala K-Tipp od sredine januara ove godine, čija je tema bila visoke cene proizvoda brenda „On“. Kompanija proizvode izrađuje u Vijetnamu, a u onlajn prodavnici kupci mogu da nabave patike "Cloudtilt Loeve" za 470 evra, dok je njihova proizvodna cena svega oko 22 evra.

- Njihovi postupci su u suprotnosti sa moralnim stavovima kompanije, koja u svojim izjavama ističe plemenite vrednosti, ljudska prava i društveni uticaj. Međutim, krojačice u Vijetnamu ne osećaju ništa od toga. Šta je sa činjenicom da se u medijima pojavljuju skromno, kada je njihovo rukovodstvo samo 2021. godine dobilo nagrade od skoro 18 miliona evra po osobi - napisao je švajcarski dnevnik NZZ, koji je u svom članku citirao i "Le Mond".

U opremi kompanije "On" igraju prva teniserka sveta Iga Švjontek i Amerikanac Ben Šelton.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading