ITALIJAN OZBILJNO DRMA TRON NOVAKU Sprema se velika promena na ATP listi ukoliko SIner ostvari još jednu pobedu

07:00 | 18-02-2024

Tenis 0

Nakon Australijen Siner je uzeo nekoliko dana predaha u Rimu, a potom otišao put Roterdama gde je nastavio sa pobedama.

Novak i Siner
EPA-EFE/MAST IRHAM

 

Finiš 2023. godine prošao je u znaku Janika Sinera, a mladi Italijan ove sezone nastavio je u istom ritmu. Uspeo je četvrti reket sveta da osvoji prvi grend slem u karijeri pošto je bio najbolji na Australijan openu. Pored toga, Siner je u Melburnu prekinuo pobednički niz Novaka Đokovića i tako najavio uzbudljivu tenisku godinu pred nama. 

Nakon Australijen Siner je uzeo nekoliko dana predaha u Rimu, a potom otišao put Roterdama gde je nastavio sa pobedama. Italijan je danas u polufinalu bio bolji od Talona Gikspora te će sutra u borbi za trofej igrati protiv Aleksa De Minora. Ipak, titula u Holandiji neće biti jedini cilj za Sinera budući da bi mu pobeda nad Australijancem donela i treće mesto na ATP listi. 

Ostvario je Siner tako najbolji plasman u karijeri budući da je trenutno četvrti na svetu i nikada nije bio jače plasiran. 

Ukoliko opravda ulogu favorita protiv Aleksa De Minora, Janik Siner će prestići Danla Medvedeva i zastesti na treće mesto. Uz to, Italijan će tako smanjiti zaostatak u odnosu na najboljeg svih vremena - Novaka Đokovića, a nikada Siner nije krio da mu je cilj prvo mesto na ATP listi. 

Đoković je prvi sa 9.855 poena, Alkaraz je drugi sa 9.105, dok će, ukoliko slavi u Roterdamu, Siner biti treći sa 8.270. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading