POVRATAK KRALJA Novak ide na turnir koji će zauvek pamtiti, te titule se seća i lepotica s Kube

07:00 | 23-02-2024

Tenis 0

Srbin napada sedmi trofej čime bi se osamio na vrhu večne liste, na kojoj sad deli počasti s bivšim trenerom Agasijem

Novak Đoković
EPA/Joel Carrett

 

Majami open zauvek će biti upisan u „karton“ najboljeg svih vremena kao prvi osvojeni turnir serije 1.000. Beše to daleke 2007, kad je golobradi 19-godišnjak u finalu savladao deceniju starijeg Argentinca Kanjasa. Sedamnaest godina kasnije Novak Đoković bi mogao da se upiše u anale tog mastersa...

Novak Đoković Profimedia
 

Šampioni Majami opena

Novak Đoković (SRB)   6
Andre Agasi (SAD)       6
Rodžer Federer (ŠVA) 4
Pit Sampras (SAD)      3
Ivan Lendl (ČEH)        2
Endi Rodik (SAD)       2
Endi Mari (V. BRI)      2

Organizatori su, naime, objavili preliminarnu listu tenisera za turnir koji je na programu od 17. do 31. marta i na njoj, na čelu dabome, nalazi se prvi reket sveta. Za njim Alkaraz, Siner, Medvedev, Rubljov, Zverev, Rune, Hurkač, De Minor i Fric, dakle svi iz top 10. Među učesnicima nema Rafaela Nadala, koji planira da igra prethodni masters u Indijan Velsu, a Majami koji odmah potom sledi bio bi mu pretežak teret za „stare kosti“. Uostalom, Florida mu nije omiljena destinacija - tamo nikad nije slavio titulu! Pet puta je gubio u finalu - od Federera 2005. i 2017, od Davidenka 2008. i od Đokovića 2011. i 2014.

Rafael Nadal i Novak Đoković EPA/ERIK S. LESSER
 

Za razliku od arhirivala iz Španije, Srbin je šest puta podizao kristalni pehar, čime deli prvo mesto s bivšim trenerom Andreom Agasijem. Nole bi, dakle, u povratničkom učešću - nije ga bilo od 2019. - mogao da se osami na večnoj listi.

Dejzi Fuentes Profimedia
 

Dejzi svedok prve masters titule

Američka glumica, model i TV voditeljka kubanskog porekla Dejzi Fuentes bila je svedok Đokovićeve prve masters titule. Njeno prisustvo na stadionu u „Krandon parku“ na Ki Biskejnu (turnir 2019. preseljen u „Majami gardens“) nije promaklo kamerama, što i ne čudi jer jr dve godine ranije krasila naslovnicu časopisa „Pipl en Espanjol“. Dejzi, danas s 57 na plećima, tad je ušla u društvo „50 najlepših žena“ iz Latinske Amerike.
Funtesova godišnje zarađuje oko 300 miliona dolara!

Đoković je i prošle godine želeo da napadne taj rekord, i guverner Ron Desantis se zalagao da mu se dozvoli sletanje u SAD uprkos tome što nije vakcinisan protiv korone, čak je predlagao da uđe vodenim putem, ali badava - Bajdenova administracija nije imala sluha.

Florida sad čeka kralja...

Tagovi:

Komentari(0)

Loading