NOLE JE NAJBOLJI IGRAČ U ISTORIJI Senzacionalni tinejdžer priznao: Zbog Đokovića sam počeo da igram tenis

21:10 | 22-02-2024

Tenis 0

Neverovatne reči tinejdžera koji će pokušati da se domogne prve titule u karijeri.

novak
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Jakub Mensik je priredio senzaciju na ATP turniru u Dohi tako što je u četvrtfinalu nadigrao Andreja Rubljova sa 6:4, 7:6 (6)! Ovaj 18-godišnji tinejdžer je takmičenje počeo kao 116. na ATP listi, a sledeće nedelje će imati zagarantovano 94. mesto, a moći će i da ga popravi ukoliko se preko Gaela Monfisa plasira u finale.

Po završetku meča, Mensik je dao zanimljivu izjavu za medije. Rekao je da je Novak Đoković najbolji teniser u istoriji i da je zbog njega počeo da se bavi tenisom:

- On je najbolji igrač u istoriji. Kada sam počeo da treniram tenis, na televiziji sam gledao veliku četvorku: Endija, Rafu, Rodžera i Noleta. Novak je bio moj omiljeni igrač i ja sam zbog Novaka počeo da se bavim tenisom. Zato je moj idol.

novak EPA-EFE/MAST IRHAM
 

Bio je upitan i da li se čuje sa Noletom:

- Naravno! Pre dve godine sam imao priliku da igram sa njim u Crnoj Gori i Beogradu. Posle toga smo ostali u kontaktu, viđamo se na istim turnirima, videli smo se na Dejvis kupu. Razgovaramo o tome šta ima novo kao prijatelji. Mislim da je dobra stvar da imamo odličan odnos.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading