KAKO DA SLOMITE REKET Ovo su četiri luda pravila Gorana Ivaniševića

08:22 | 24-02-2024

Tenis 0

Slavni hrvatski teniser je bio poznat po burnom temperamentu

Ivanišević i Đoković
EPA-EFE/MATT TURNER

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković često se nađe na udaru javnosti zbog lomljenja reketa. Statistika kaže da ih polomio 56, dok je Rafael Nadal to učinio samo jednom.

Rodžer Federer je reket slomio 11 puta u karijeri, ali rekorder je definitivno Marat Safin koji je preko 700 puta slomio reket.

Ipak, čovek kojem je lomljenje reketa jedan od zaštinih znakova svakako je legendarni hrvatski teniser, a danas Đokovićev trener, Goran Ivanišević.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zanimljivo da je Ivanišević svojevremeno naveo četiri pravila koja igrač mora da zna kada odluči da slomi reket.

Prvo pravilo je: Nemojte da vas od toga odgovori publika koja vam zviždi. To je vaš reket i možete s njim da napravite šta vam je volja."Mislim da u lomljenju reketa nema ništa loše. Nikada nisam razumeo ljude kojima smeta što drugi igrači lome reket. Kada slomite reket, svi vam zvižde. Koga briga? - naveo je Ivanišević.

Drugo pravilo je: Najgora je stvar slomiti reket, a posle toga o tome razmišljati."Ako previše razmišljate o tome, izgubićete nekoliko gemova, a kasnije i meč. To je jedina loša strana lomljenja reketa - dodao je Hrvat.

Treće pravilo je: Nikada nemojte da slomite sve rekete koje imati u torbi."Ja sam postao prvi teniser koji je izgubio meč, jer je slomio sve rekete i ostao bez mogućnosti za nastavak meča. Osećao sam se glupo kada sam shvatio šta sam uradio. Sudija me je pitao šta da radi, a ja sam mu rekao neka sam odluči - naveo je Ivanišević.

Poslednje pravilo je ignorišete publiku. - Oni koji vam zvižde su verovatno oni koji govore da je tenis dosadan sport i da u njemu nema posebnih likova. Međutim, kada se i pojavi neki koji će da poremetiti svakodnevnicu, opet nije dobro - istakao je Ivanišević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading