"KO DA DOMINIRA? NOVAK JOŠ IGRA" Ruski teniser nakon osvajanja turnira prokomentarisao i Đokovića

09:45 | 26-02-2024

Tenis 0

Očekivano, najveća pobeda u karijeri mu je protiv Srbina.

Karen Hačanov
EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Karen Hačanov je po prvi put u karijeri uspeo da osvoji turnir u Dohi, pošto je u finalu savladao Jakuba Menšika sa 7:6 (14:12), 6:4.

Nakon meča, ruski teniser je pričao o najboljim i najgorim trenucima u svojoj karijeri.

– Protiv Viktora Troickog sam izgubio 2017. u Dejvis kupu sa 7:6 u petom setu, bilo je 9:7 u taj-brejku. Igrali smo skoro pet sati, moje telo su potom uhvatili grčevi u svlačionici – podsetio je na duel u Nišu u kome nije iskoristio četiri meč lopte. – Bio je težak i poraz od Nika Kirjosa u Australiji 2020, takođe 7:6 u petom setu. Bio je i veoma razočaravajući neuspeh protiv Rafaela Nadala na Ju-Es openu 2018. Četiri seta smo igrali 4,5 časa.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

SVAKOG PONEDELJAK NOVA STRANICA ISTORIJE Novak Đoković je nestvaran, niko mu ne može ništa

Očekivano, najslađa pobeda mu je protiv najboljeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića.

– Savladao sam Novaka Đokovića u finalu mastersa u Parizu. Bio je prvi na svetu. Trijumf protiv Stefanosa Cicipasa prošle godine u Majamiju mi je mnogo važan. Pre toga sam izgubio mnogo mečeva od njega. Pobeda protiv Andreja Rubljova u Madridu. Revanširao sam mu se za eliminaciju u Monte Karlu.

Napravio je skok Hačanov na ATP listi, te je sada na 15. poziciji.

– Velika četvorka je bila za glavu i ramena iznad ostalih. Bila je velika razlika između Federera, Nadala, Đokovića i Marija i drugih tenisera. I Alkaras i Siner su ispred ostalih, ali ne toliko. Videćemo još ko će dominirati u budućnosti, ali Novak još igra – nasmejao se.

Ne krije da su mu porasle ambicije.

– Naravno da želim sve da osvojim. Prvo želim da budem igrač za velike mečeve i velike turnire. Moram da izdržim duge sate na terenu. Znam da kada loše počnem ipak mogu da pobedim. Moji protivnici znaju da moraju da odigraju tri veoma dobra seta da bi me savladali. Nikada nisam osvojio gren sle ali sam gubio samo protiv jakih rivala u polufinalima i četvretfinalima. To znači da sam veoma blizu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading