OVO JE DOKAZ DA ĆE POČISTITI SVE Jedan potez Novaka Đokovića pokazao koliko je "gladan" pobeda

12:20 | 28-02-2024

Tenis 0

On nikada ne odustaje.

Novak Đoković
EPA/MAST IRHAM

Novak Đoković, svetski broj jedan u tenisu, nije zakoračio na teniski teren od poraza u polufinalu Australijan opena krajem januara.

Iako bi mnogi očekivali da se apetit za takmičenjem smanji kod igrača koji već ima oborene sve rekorde u muškom tenisu, Đoković je potvrdio svoju odlučnost da igra gotovo sve što može u 2024. godini.

Odlazak u Ameriku dve nedelje pre početka turnira u Indijan Velsu bio je jasna poruka konkurenciji koliko  ozbiljno shvata ovaj turnir, iako je ranije izjavljivao da ATP 1000 turniri više nisu u prvom planu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Iako mu je teško biti daleko od supruge Jelene i dece tokom turnira, Đoković je pokazao predanost produžetku svoje izuzetne karijere, potvrdivši učešće na Indijan Velsu prvi put od 2019. godine.

TOTALNI ŠOK Pa, ovo je smešno: "Novak nije u pet najboljih svih vremena"

Iako osvajanje još jednog ATP 1000 trofeja ne bi značajno uticalo na njega, ovaj turnir će mu pružiti priliku da postavi temelje za ono što je ključno u 2024. godini.

Sledeći veliki cilj je Rolan Garos u maju, nakon čega sledi nastojanje da povrati titulu na Vimbldonu u julu i odbrani titulu na Ju Es Openu u septembru.

- Gren slemovi, rekao sam, u poslednjih nekoliko godina uvek su bili najviši cilj i prioritet u celoj sezoni - rekao je Đoković. - Ne igram toliko druge turnire, pa pokušavam da napravim prioritete u pripremi kako bih mogao da dostignem vrhunac na Gren slemovima. Povremeno se pitam 'zašto mi je ovo još uvek potrebno u ovom trenutku posle svega što sam uradio, znate? Koliko dugo želim da nastavim?' Naravno, imam ova pitanja u glavi. Znajući da i dalje igram na tako visokom nivou, i osvajam najveće turnire u ovom sportu, ne želim da napustim sport ako sam i dalje na vrhu ako i dalje igram na način na koji igram.

Đoković ima želju da zadrži prvo mesto na ATP rang listi do kraja godine, kao i da se plasira u još jedno finale u Torinu. Međutim, naglasak je stavljen na Gren slem turnire.

Iako bi odluka da ne igra u Indijan Velsu i Majamiju mogla imati mali uticaj na njegov status svetskog broja jedan, Đoković je izvukao pouke iz nedavnog iskustva koje pokazuje da nedostatak aktivnosti na terenu može narušiti njegove ambicije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading