BRITANAC IMA SAMO JEDNU ŽELJU Teniski svet u šoku, Marej presekao, evo kada ide u penziju

17:40 | 28-02-2024

Tenis 0

Britanski teniser Endi Marej, najavio je odlazak u penziju posle Olimpijskih igara

Endi Marej
EPA-EFE/JAMES ROSS

Ako je sudeći po izjavi čuvenog tenisera, Endi Marej bi mogao u tenisku penziju po završetku Olimpijskih igara u Parizu. 

Britanac će u maju napuniti već 37 godina, a s obzirom da se poslednjih godina "muči" na terenu i nikako ne može da uđe u seriju pobeda (trenutno je 67. na ATP listi), a ove godine je pobedio samo dva puta na osam mečeva, vrlo je blizu odluke da napusti profesionalno bavljenje tenisom, ako je sudeći po njegovoj izjavi. 

 - Verovatno neću igrati tenis posle ovog leta. Posle svakog meča, na svakom turniru, dobijam isto pitanje. Dosadilo mi je više da budem iskren. Neću više da pričam o tome od ovog momenta, dok ne dođe vreme da kažem kraj, ali ne planiram da igram mnogo tenisa posle leta - rekao je Marej. 

ZA SVE JE KRIV ĐOKOVIĆ Marej pokušao da iskopira Novaka, pa se propisno obrukao

Poslednji put je na Rolan Garosu igrao 2020. godine i ispao je u prvom kolu i to je bio jedini njegov nastup na pariskoj šljaci u periodu od 2018. godine, pa do sad. Želi da se pojavi tamo ove godine.

endi marej EPA-EFE/YOAN VALAT
 

- Najverovatnije ću tamo igrati. Poslednjih nekoliko godina želeo sam da se pripremim što bolje za sezonu turnira na travi, ali ni to ne garantuje da ćete igrati dobro na toj podlozi. Tih nedelju dana više za pripremu ne pravi veliku razliku.

Endi je u Parizu najbolji rezultat ostvario 2016. godine kada je došao do finala i izgubio od Novaka Đokovića. - - Imao sam razna iskustva tamo. Nisam igrao 2013. godine, pa sam osvojio Vimbldon, a onda sam 2016. tamo igrao, pa opet osvojio Vimbldon. Voleo bih da igram tamo još jednom. Volim da igram na tom turniru.

Na istom mestu igraće se tenis na Olimpijskim igrama i upravo to je njegova najveća želja za kraj karijere. Da bude deo tima Velike Britanije i da pokuša da dogura što dalje. "Ako hoćete da ostvarite dobar rezultat na Igrama, onda morate da odigrate neke mečeve na šljaci. Čak i da nisu odmah posle Vimbldona svejedno bih želeo da igram tamo. Osvojio sam zlato u Londonu i Rio de Žaneiru, imao sam fenomenalno iskustvo tada i nadam se da ću dobiti šansu da igram tamo još jednom", zaključio je Marej. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading