MIRNO SPAVAJ, NOVAČE Đoković može da osvoji sve, Alkaraza, Sinera i Medvedeva čeka pakao

07:00 | 29-02-2024

Tenis 0

Srbin se posle pet godina pauze vraća u Indijan Vels i Majami

Novak Đoković
Tanjug/Ap

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković u ponedeljak je započeo 414. nedelju na prvom mestu ATP liste i ostaće tu barem do osmog aprila, kada će postati najstariji svetski broj jedan i tako nadmašiti rekord Rodžera Federera.

Novak u ovom trenutku ima 9.855 bodova, 1.050 više od drugoplasiranog Karlosa Alkaraza. Treći je Janik Siner sa 8.270, dok je četvrti Danil Medvedev koji je sakupio 8.015 poena.

Sada predstoje mastersi u Indijan Velsu i Majamiju na kojima će Đoković imati priliku da dodatno uveća bodovni saldo, pošto prošle godine nije nastupao, dok njegove najveće konkurente čeka pravi pakao, jer brane veliki broj poena.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Naime, Srbin je u mogućnosti da osvoji maksimalnih 2.000 bodova, naravno, pod uslovom da slavi na oba turnira.

U najnezavidnijoj poziciji je Medvedev koji ukupno brani čak 1.650 poena. U Indijan Velsu je igrao finale za koje se, po novom sistemu bodovanja, na mastersu dobija 650 bodova, dok je u Majamiju osvojio titulu.

Tek nešto malo bolje od Rusa stoji Alkaraz. Španac je osovjio Indijan Vels, dok je u Majamiju poražen od Janika Sinera, te tako ukupno brani 1.400 poena.

U maloj boljoj poziciji od Danila i Karlosa je Siner. Italijan je na Indijan Velsu zaustavljen u polufinalu kada ga je savladao Karlos Alkaraz, da bi u Majamiju stigao do finala, pa ukupno brani 1.050 bodova.

Sve u svemu, biće ovo sjajna prilika da Novak Đoković dodatno odmakne najvećim pratiocima na ATP listi i dodatno popravi sopstveni rekord.

Podsećamo, Indijan Vels počinje 6. marta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading